Ben jij ook zo dol op salades? Ook al is het winter, deze salade met geroosterde pompoen en feta is ideaal voor koudere dagen. Zelf eet ik op dit moment het liefst alles met pompoen, zoals pompoensoep en pompoenpuree. Deze pompoensalade kon dus niet ontbreken. De combinatie van pompoen en feta is lekker fris, de pecannoten zorgen voor een goede bite en de dressing maakt het geheel juist weer wat zoeter. Je kunt trouwens ook witte saladekaas gebruiken in plaats van feta, deze kaas smaakt minder naar geitenkaas.
Deze salade met geroosterde pompoen kan je prima eten als maaltijdsalade, aangezien de spelt ervoor zorgt dat het goed vult. Bovendien bevat spelt ook veel vezels en is het rijk aan eiwitten. Spelt heeft een hele lekkere nootachtige smaak, heerlijk om toe te voegen aan salades. Deze salade is ook fijn om op tafel te zetten tijdens het kerstdiner, de geroosterde pompoen steelt zeker de show.
Ingrediënten(Voor 4 personen)
Salade
1 middelgrote pompoen (ongeveer 1,5 kg)
2 gele paprika’s
150 gram spelt
80 gram feta of witte saladekaas
80 gram pecan noten
Een paar handjes verse spinazie
Snufje paprika poeder
Scheutje olijfolie
Dressing
2 limoenen
2 theelepels ahorn siroop
2 eetlepels olijfolie
Overige benodigdheden
Oven
Bakpapier
Hoe maak je deze salade met geroosterde pompoen?
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Was de pompoen en snijd deze met een scherp mes in vier stukken. Verwijder de pitten aan de binnenkant en laat de schil zitten.
- Snijd elk stuk pompoen in dunne repen. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verwijder daarna het hoedje van de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika’s in dunne repen. Leg ze ook op de ovenplaat.
- Besprenkel de groenten met paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Bak 20-30 minuten tot ze goudbruin kleuren in de oven. De pompoen is gaar als deze lekker zacht is.
- Kook ondertussen de spelt zoals beschreven op de verpakking.
- Maak de dressing door de olijfolie te mengen met het sap van 2 limoenen en ahornsiroop.
- Verdeel de spinazie over de vier borden. Verdeel daarna de spelt, pompoen en paprika over de spinazie. Breng op smaak met de dressing. Garneer de salade ten slotte met verkruimelde feta en pecannoten.
Tip: Ook erg lekker om de pecannoten even een paar minuten te roosteren, dan worden ze extra crunchy.
Eet smakelijk!
Volg Dalí op | Facebook | Instagram en haar blog
- Tropische vegan pannenkoeken - 09/07/2018
- Falafel bowl met groenten en hummus - 11/05/2018
- Smoothie bowl met blauwe bessen en banaan - 19/03/2018