Makkelijke en snel een gezonde lunch op tafel zetten dat willen we toch allemaal? Ik krijg regelmatig berichtjes van jullie met de vraag; Suzanne, heb jij nog tips voor een lekkere lunch. Okay, ik geef toe, ik ben niet echt van de lunch “recepten”. Ik werk vanuit huis en bedenk meestal rond 1 uur wat ik ga lunchen. Meestal kijk ik in mijn koelkast wat ik nog heb liggen en maak daar snel iets van. Of ik lunch met een restje avondeten van de vorige dag. Ik ben namelijk niet zo goed in klein porties koken. Maar wil jou natuurlijk wel helpen met  wat lunch inspiratie. Vandaag deel ik een super snel recept voor een salade met kikkererwten. Je kunt het bijna geen recept meer noemen. Het is namelijk echt zo klaar.

Ook ideaal om even snel op kantoor klaar te maken. Ik zou de ingrediënten dan wel los van elkaar in een lunchbox doen. Zorg er in ieder geval voor dat je de mayonaise lost bewaart anders heb je echt een vieze natte kleffe salade tegen de tijd dat het lunchtijd is.

Recept: Salade met kikkererwten

Wat heb je nodig?

 • klein blikje kikkererwten (130 gram)
 • een halve rode puntpaprika
 • 1/4 komkommer
 • snuf chilipeper
 • 1 eetlepel (vegan) mayonaise
 • een hand spinazie

Hoe maak je deze kikkererwtensalade ?

 1. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel de kikkererwten daarna af met koud water.
 2. Snijd de komkommer en de paprika fijn.
 3. Meng de kikkererwten met de paprika en de komkommer in een kom.
 4. Voeg nu een flinke eetlepel mayonaise toe. Roer dit goed door het mengsel. Breng op smaak met een beetje chilipeper of gewone peper.
 5. Voeg nu de spinazie toe en klaar is je lekkere lunch.

Eet smakelijk! 

Salade met kikkererwten - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)