Jeetje, wat is het warm zeg. Op deze warme dagen heb ik geen zin om uren in de keuken te staan. Ik weet niet wat jij kookt op deze dag? Maar ik ga deze dagen meestal voor een lekkere couscoussalade of een pastasaladeIk zie aan mijn statistieken dat er ook heel veel courgettesoep gemaakt wordt. Ik snap dat ook wel. Dit is ook lekker makkelijk en je krijgt op deze manier ook flink wat groenten binnen. Maar ik zelf ga toch liever voor een goede salade.

Ik maakte gisteren deze super lekkere zomerse salade met couscous, halloumi en perzik. De combinatie van het zoete van de perzik en het zoute van de halloumi is echt heerlijk. En het recept hiervan deel ik maar al te graag met jullie.

Deze couscoussalade maak je trouwens eenvoudig veganistisch door de halloumi weg te laten.

Salade met halloumi en perzik - www.puursuzanne.nl

Recept: Salade met perzik en halloumi

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 gram couscous
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram pecannoten
  • 100  gram (diepvries)doperwten
  • 2 takjes munt
  • 50 gram rucola
  • 1 perzik
  • halve groentebouillonblokje
  • 200 gram halloumi
  • olijfolie

Hoe maak je deze salade?

  1. Doe de droge couscous in een grote kom. Samen met de rozijnen en de doperwten (deze mogen nog gewoon bevroren zijn). Gooi er nu kokend water overheen. (check de verpakking hoeveel) Ik haal mijn couscous altijd bij de turkse supermarkt en daar is de verhouding 1:1. Voeg het halve bouillonblokje toe en roer goed door. Doe een deksel op de schaal en laat het even staan.
  2. Snijd de halloumi in plakken. Zet de grillpan op het vuur. Bak de halloumi zo’n 10 minuten aan beide kanten. Het moet een korstje krijgen en goudbruin worden.
  3. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Snijd de perzik in plakken (je zou deze ook nog even kunnen roosteren)
  4. Schep de couscous goed door en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Snijd / knip de munt fijn en roer deze door de couscous heen.
  5. Verdeel de rucola over twee borden en schep daar de couscous op. Garneer met de stukken perzik, pecannoten, en de plakken halloumi. Druppel er daarna nog wat goede olijfolie over. En smullen maar.

Eet smakelijk!

Salade met halloumi en perzik - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur