Snel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Dat willen we allemaal wel toch? Met deze warme dagen is mijn eetlust gewoon echt een stuk minder. Ook heb ik geen zin om uren in de keuken te staan. Je bent dan snel geneigd om iets “makkelijks” te eten. En dan maar friet te bestellen. Ik ben hier zelf nooit zo’n voorstander van. Ook op de warme dagen is het belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en mijn lijf wordt niet blij van alleen maar ijsjes en friet.

Ik ga deze dagen daarom toch maar voor snelle salades, soep of gazpacho. Zo at ik deze week een heerlijke salade met zoete aardappel en feta en vond het de hoogste tijd om het recept met jullie te delen. Deze salade is heerlijk als lunch maar ook zeker geschikt als avondmaaltijd.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie.

Recept: Salade met zoete aardappel en feta

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 100 gram spinazie
 • 60 gram feta of vegan feta
 • 200 gram zoete aardappel (een hele kleine zoete aardappel)
 • handje blauwe bessen
 • olijfolie
 • een handje pecannoten (eventueel geroosterd)
 • snufje peper

Hoe maak je deze salade?

 1. Spoel de zoete aardappel af. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Breng ze in ruim water aan de kook met een klein beetje zout. Kook de aardappel blokjes ongeveer 10 minuten totdat deze gaar zijn. Kook de aardappel niet te lang door want anders wordt het te zacht. Ik vind dit zelf niet heel lekker in een salade.
 2. Doe de spinazie in een vergiet en giet hierover de zoete aardappel af. Hiermee zorg je ervoor dat de spinazie niet meer helemaal rauw is.
 3. Meng de zoete aardappel en de spinazie goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje peper.
 4. Schep de spinazie en de zoete aardappel op een bord. Druppel er wat olijfolie over. Verdeel de feta over de salade.
 5. Garneer met de blauwe bessen en de pecannoten.

Eet smakelijk!

 

Salade met zoete aardappel - www.puursuzanne.nl

Salade met zoete aardappel - www.puursuzanne.nl

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)