Als je dol bent op gezond eten en regelmatig in grote steden komt (Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem) dan ken je het concept SLA vast wel. Ken je SLA nog niet? Dan zal ik even uitleggen wat het concept inhoudt. SLA is een organic salade bar dat staat voor gezond, puur, bewust, duurzaam maar ook lekker eten.

De missie van SLA is om gezond en duurzaam eten voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Mensen laten proeven, ervaren en delen hoe bewust eten je leven positief beïnvloedt en hoe lekker dat is. Bij SLA kun je terecht voor uiteraard heerlijke salades maar ook soepen, sapjes, koffie en raw taartjes. Denk je bij een salade aan een blaadje sla en een stukje komkommer? Nou dat is bij SLA niet het geval het zijn heerlijke goedgevulde kommen met o.a peulvruchten maar ook falafel balletjes of stukjes biologisch kip. Ik was altijd een beetje jaloers op de ideeën van SLA. Hoe maak je nu echt een goede salade zodat het ook echt een volwaardige maaltijd is? En toen kwam daar de oplossing: SLA Easy, snelle salade recepten voor elke dag. Het boek bevat 50 recepten die je gemakkelijk thuis kunt maken. En naast de recepten voor salades staan er ook nog een aantal heerlijke dressings in.

De recepten in dit boek zijn geordend naar bereidingstijd: 15, 30 of 45 minuten. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want je ziet meteen hoe lang het duurt om een salade te maken.In dit boek spelen groenten de hoofdrol. Zij vinden dat je nooit genoeg groenten kunt eten en de salades in dit boek bevatten dan ook een flinke portie per persoon. Dierlijke producten zijn in de meeste gevallen bijzaak; ze geloven in gevarieerd eten op plantaardige basis. En daar ben ik het helemaal mee eens.

Ik heb 3 recepten uit het boek getest en ja het zijn echt heerlijke salades. Ik ben fan van dit boek en daarom deel ik graag een recept uit het boek met jullie. Ik kon het niet laten maar heb er wel mijn eigen draai aan gegeven. In het boek worden er ook nog stukjes gebakken kipfilet aan toegevoegd maar die heb ik zelf weggelaten. Maar als jij wel vlees eet kun je deze prima toevoegen.

Wat heb je nodig voor deze salade voor 2 personen?

  • 150 gram quinoa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram kastanje champignons
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram spinazie
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 2 perziken
  • peper naar smaak

Dressing:

  • twee stengels basilicum
  • twee stengels peterselie
  • 1/2 avocado in blokjes
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water

Hoe maak je deze salade?

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster de pijnboompitten zonder olie in een koekenpan.
  3. Maak de dressing klaar door alle ingrediënten in een kom te doen en het glad te maken met een staafmixer.
  4. Snijd de kastanje champignons in plakjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in een paar minuten op hoog vuur en breng op smaak met een beetje peper.
  5. Snijd de komkommer doormidden en vervolgens in plakjes. Ontpit de perziken en snijd deze ook in plakjes
  6. Verdeel de spinazie over twee borden en bouw de salade op. Schep eerst de quinoa over de spinazie en dan de komkommer, champignons en abrikozen. Maak de salade af met de dressing, geroosterde pijnboompitten en gehakte peterselie.

Geniet ervan!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)