Hoi allemaal! Vandaag neem ik het stokje even van Suzanne over. Ik ben namelijk net als Suzanne gek op lekker en gezond eten en interesseer ik mij meer en meer voor de veganistische keuken. Op mijn blog beaufood.nl verschijnen er daarom steeds meer vegan en vega recepten. Dit omdat ik let op de herkomst van mijn ingrediënten (en je jezelf een hoedje schrikt als je ziet hoe jouw kipfiletje in het schap van de supermarkt komt) en omdat ik het een uitdaging vind om een lekkere vegan maaltijd op tafel te zetten. Daarbij komt dat plantaardig eten onwijs voedzaam is en het zou een enorme toevoeging zijn voor je lichaam en gezondheid als je een of twee dagen per week veganistisch zou eten. Ik probeer dit nu al een tijdje uit en het bevalt mij in ieder geval zeer goed.
Daarom heb ik vandaag een heerlijk recept voor een vegan salade voor jullie met een homemade walnoot basilicum dressing. Ik hoop dat je ervan geniet!
Dit heb je nodig voor 1 persoon
- 75 gram snijbiet
- 150 gram sojabonen
- 1/2 appel – in plakjes
- klein handje gemengde tomaatjes – gehalveerd
- een paar walnoten
Voor de dressing (genoeg voor twee salades)
- 15 gram basilicum
- klein teentje knoflook
- sap van 1 citroen
- scheut olijfolie
- snufje zout
- 35 gram walnoten – dit is een klein handje
Zo maak je het
- Maak eerst de dressing door de ingrediënten te pureren met een staafmixer of in je blender. Zet de dressing daarna even in de koelkast.
- Neem een schaal of een diep bord en meng hierin de snijbiet, sojabonen, appel en tomaatjes. Sluit af met walnoten en lepel er als laatste de dressing overheen. Je zult nog wat dressing overhouden maar dit kun je makkelijk twee dagen bewaren in de koelkast.
Psst.. Sojabonen zijn een goede bron van eiwitten en deze salade is dus perfect om te eten na een workout!
En vergeet Bo niet te volgen op Instagram voor nog meer vega(n) inspiratie
- Hoe maak ik duurzame keuzes als het gaat om sieraden? 6 tips! - 27/04/2023
- Waar is groenlipmossel goed voor? - 30/03/2023
- Een gezonde levensstijl heeft impact op het klimaat - 21/03/2023
Ziet eruit als een heerlijke salade! Ik ga hem onthouden :-)