Ooh nee, het aspergeseizoen is echt bijna voorbij. Ik vind dit echt zo jammer want ik ben dol het witte goud. Het officiële einde van het aspergeseizoen is zaterdag 24 juni. Helaas gaat ook Dé Aspergewinkel in Den bosch daarom bijna dicht. Tot en met 24 juni kunnen bezoekers hier terecht voor dagverse asperges, kookgerei, receptenboeken, verse maaltijdpakketten, workshops en kookdemonstraties. Versgekochte asperges kunnen meteen worden geschild in de schilmachine en het winkelpersoneel staat klaar om alle vragen over asperges te beantwoorden. Toen ik pas in Dé Aspergewinkel in Den Bosch was kreeg ik een paar fijne bewaartips mee zodat jij en ik de asperges ook na 24 juni nog kunnen eten.

Wist je dat je asperges tot 3 dagen in de koelkast kunt bewaren? Wikkel witte asperges direct na het boodschappen doen in een vochtige theedoek en leg ze in de koelkast. Groene en paarse asperges bewaar je het beste in een open plastic zak in de koelkast. Maar wist je ook dat je asperges kan invriezen? Schil de asperges zorgvuldig, verpak ze in een diepvrieszak en leg ze in de vriezer. Zo kun je ze 4 tot 6 maanden bewaren. Bij de bereiding hoef je de asperges niet eerst te ontdooien, doe ze direct in een pan met ruim kokend water.

Ren daarom nog snel naar de winkel om de laatste asperges te halen en neem dan ook een voorraadje mee voor in je vriezer. Maak daarna bijvoorbeeld deze heerlijke zomerse salade zodat je nog even kunt genieten van het witte goud.

Wat heb je nodig voor deze salade met witte asperges voor 2 personen?

Grillpan, mengkom, dunschiller, theedoek

 • 500 gram witte asperges (zo’n 10 stuks)
 • 150 gram aardbeien
 • 150 gram gemengde sla bij voorkeur met rucola
 • 200 gram halloumi kaas
 • 30 gram ongebrande en ongezouten walnoten
 • eetlepel honing
 • 2 eetlepels balsamico azijn
 • olijfolie
 • snufje peper

Hoe maak je deze salade?

 1. Haal de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Doe de aardbeien in een kom en meng ze met balsamico azijn, de honing en een snufje peper en laat staan zodat de dressing goed kan intrekken.
 2. Snij de uiteinden (zo’n 1,5 cm) van de asperges en schil ze daarna met een dunschiller. Dikke asperges moet je misschien 2 keer schillen om zo alle draden te verwijderen.
 3. Doe de asperges in een pan en voeg water toe, breng aan de kook. Laat de asperges in een minuut of 5 beetgaar koken. Giet af en laat ze uitlekken op een keukendoek of een vel keukenpapier. Snijd de asperges daarna in 3 stukken.
 4. Snij de halloumi in plakken. Zet de grillpan op het vuur en doe hier een heel klein beetje olie in. Bak de halloumi zo’n 10 minuten aan beide kant. Het moet een korstje krijgen en goudbruin worden.
 5. Verdeel de sla over de borden en meng hier een heel klein beetje olijfolie (halve theelepel per bord) doorheen. Meng de aardbeien door de salade heen. Schep niet alle dressing mee.
 6. Leg hierop de asperges, daarna de halloumi en garneer met de walnoten en eventueel nog wat dressing wat je van de aardbeien over heb.

Geniet ervan!

Salade met witte asperges - www.puursuzanne.nl
Salade met witte asperges - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met ZON fruit & vegetables. Lees hier mijn disclaimer

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)