Deze salade met falafel is gezond, lekker en staat bovendien al binnen 10 minuten op tafel. Ik ben – net als Suzanne – dol op recepten die makkelijk en snel te bereiden zijn. Deze falafel bowl is vegan, fijn voor als je wat minder vlees en vis wilt eten. Wanneer je een vegan salade maakt is het wel belangrijk dat je denkt aan voldoende eiwitten. Gelukkig zitten kidneybonen boordevol eiwitten en ook de hummus en falafel bevatten eiwitten. Door verschillende eiwitbronnen met elkaar te combineren krijg je alles binnen wat je nodig hebt.

De combinatie van falafel met hummus en peterselie is lekker fris. Door voldoende groenten toe te voegen vult de salade goed en krijg je ook flink wat vezels binnen. Met deze salade hoef je daarom écht niet bang te zijn dat je snel weer trek hebt. Deze falafel bowl kan je bovendien heel makkelijk meenemen als lunch naar je werk. De falafel kan namelijk ook gewoon koud gegeten worden. Maak de salade de avond van te voren en neem hem zo mee naar je werk. Weer eens wat anders dan die saaie boterhammen tijdens de lunchpauze! Ik maak in dit recept gebruik van kant en klare falafel maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken.

Recept: Falafel bowl met groenten en hummus

Wat heb je nodig voor een falafel bowl voor 1 persoon?

  • 100 gram biologische falafel
  • 2 eetlepels pikante hummus
  • ¼ komkommer
  • 1 zoete puntpaprika
  • 125 gram kidneybonen
  • Handje platte peterselie

Hoe maak je deze bowl? 

  1. Snijd de paprika fijn en de komkommer in plakjes.
  2.  Spoel de kidneybonen af in een vergiet.
  3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de falafel in 6 minuten gaar.
  4. Verdeel de komkommer, kidneybonen, paprika en falafel over een bord. Schep in het midden twee eetlepels hummus en garneer de salade met verse peterselie.

Eet smakelijk!

 

Falafel bowl - www.puursuzanne.nl

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social