Een cracker met groentespread stond er deze week op het menu. Ik volg via mijn crossfitbox een voedingsschema en ja als dat er op staat dan eet ik dat braaf. Ik ging op onderzoek in de supermarkt naar groentespread. Ik kwam bij de blauwe supermarkt een bakje met doperwtenspread met munt tegen. Ik keek naar de ingrediënten en zag staan: doperwten, olie, munt en zout. Ik nam de spread mee en probeerde het thuis uit op een cracker. Mmmm wat was dat lekker zeg. Ik dacht ook dit moet ik heel makkelijk zelf kunnen maken. En ja dat is heel gemakkelijk en eigenlijk nog lekkerder. Ik voegde aan dit recept walnoten en knoflook toe voor wat extra smaak. Maar ook zonder deze ingrediënten is het een heerlijke spread. Lekker voor op brood, een cracker maar ook door de pasta. Vrijdag zal ik een heerlijk pasta recept delen met deze doperwtenspread.

 

Wat heb je nodig?

  • 200 gram diepvries doperwten
  • 4 blaadjes munt
  • eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
  • 50 gram ongezouten walnoten (optioneel)
  • 1 teen knoflook (optioneel)

Hoe maak je het?

  1. Kook de erwten 2 minuten in een pan met water.
  2. Giet de erwten af in een vergiet en doe er wat koud water over heen.
  3. Doe de doperwten met de munt, olie en knoflook  in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot alles goed gemengd is.
  4. Voeg nu de walnoten toe en zet nog voor een halve minuut aan. De walnoten hoeven niet helemaal fijn gemalen te zijn. Proef nu de spread en breng op smaak met wat peper. Je zou ook nog wat zout toe kunnen voegen maar ik probeer mijn zout inname zoveel mogelijk te beperken.
Smeren maar!

doperwtenspread - www.puursuzanne.nl - vega en vegan broodbeleg

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Latest posts by Suzanne (see all)