Veel broodbeleg is te zoet, te zout of te vet. Het is een goed idee om zelf broodbeleg te maken. Vorige week zette ik daarom een overzicht online met 5 recepten voor zelfgemaakt broodbeleg. Het overzicht kun je hier terugvinden. Ik kwam bij het maken van het overzicht erachter dat ik helemaal geen recept op mijn blog had staan om zelf eiersalade te maken. Ik maak regelmatig zelf eiersalade. Het is super lekker en erg makkelijk om te maken. Vandaag deel ik mijn “recept” met jullie. Ik gebruik in deze eiersalade mayonaise maar je zou ook yoghurt kunnen gebruiken. Hiermee maak je de eiersalade wat lichter. Deze eiersalade is lekker op brood, een cracker of een toastje.

Wat heb je nodig voor 1 bakje eiersalade?

  • 3 biologische eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • theelepel kerriepoeder
  • snufje chilipeper
  • snufje paprikapoeder
  • eetlepel met bieslook ter garnering.

Hoe maak je deze salade?

  1. Kook eerst de eieren. Ik kook de eieren niet super lang. Ik ga meestal voor 7-8 minuten.
  2. Laat de eieren “schrikken” in koud water. Pel daarna de eieren.
  3. Snijd de eieren doormidden en haal de eidooier eruit.
  4. Prak de dooiers in een schaaltje, meng de mayonaise, de kerriepoeder, de paprikapoeder en de chilipeper hierdoor heen.
  5. Snijd het eiwit in kleine stukjes. En doe de stukjes eiwit erbij in in het schaaltje.
  6. Garneer met verse bieslook of een andere kruiden die jij lekker vindt.
Eet smakelijk!
eiersalade - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)