Guacamole maak ik altijd zelf. Ik weet eigenlijk niet eens of je dat kant en klaar kan kopen in de supermarkt. Vast wel toch? Maar zelfgemaakte guacemole is het allerlekkerst en super simpel om te maken. Ik kwam deze week tot de ontdekking dat ik mijn recept voor guacemole hier op mijn blog nog helemaal niet met jou hebt gedeeld. En daar komt vandaag verandering in. Mocht je zelf nu nog een recept missen op mijn blog, stuur mij dan een berichtje dan ga ik daarmee aan de slag.
De zelfgemaakte guacamole is lekker met tortilla chips maar smaakt ook erg lekker op een wrap of bij een nachoschotel.
Recept: zelf guacamole maken
Wat heb je nodig voor een klein bakje guacamole?
- 1 avocado
- sap van een halve citroen of sap van een hele limoen
- 4 cherry tomaatjes
- een sjalotje
- peper naar smaak
Hoe maak je het?
- Snijd de avocado doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit.
- Snijd het sjalotje en de tomaatjes in stukjes.
- Doe alle ingrediënten in een maatbeker, voeg het sap van de limoen/ citroen toe. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg naar smaak wat peper toe. Je kunt ook nog wat zout toevoegen maar ik vind dit zelf niet nodig. Er wordt namelijk al genoeg zout gegeten en zeker als je het gebruikt als dip voor bij de tortilla chips.
Dippen maar!
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023