Zelf pesto maken? Dat is super makkelijk. Een potje pesto mag niet ontbreken in mijn koelkast. Ik vind het een echte smaakmaker aan je gerechten. Het is lekker door pasta, salades of gewoon op een stuk desem brood. Pesto is ook onmisbaar in het inmiddels beroemde kipgerecht van Dennis. Ik heb heel lang gedacht dat pesto heel moeilijk is om zelf te maken maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Het  is echt super simpel. De hoeveelheden van de ingrediënten kun je aanpassen naar eigen smaak.

Wat heb je nodig voor 1 potje?

keukenmachine of een vijzel, glazen potje

  • 50 gram pijnboompitten
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook, in stukjes
  • 70 gram verse basilicum
  • peper en zout naar smaak
  • 10 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?

Doe de pijnboompitten, de basilicum, de knoflook en de parmezaanse kaas in de keukenmachine. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna de olijfolie toe. Als je een wat dunnere pesto wil kan je altijd meer olijfolie toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Doe de pesto in een glazen potje en bewaar deze in de koelkast. Een potje zelfgemaakte pesto is minstens een week houdbaar in de koelkast.

Smullen maar!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)