Zelf pesto maken? Dat is super makkelijk. Een potje pesto mag niet ontbreken in mijn koelkast. Ik vind het een echte smaakmaker aan je gerechten. Het is lekker door pasta, salades of op lekker op brood. Het is echt super simpel om te maken. De hoeveelheden van de ingrediënten kun je aanpassen naar eigen smaak.
Recept: vegan pesto
Wat heb je nodig voor 1 potje?
keukenmachine of een vijzel, glazen potje
- 50 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook, in stukjes
- 70 gram verse basilicum
- peper en zout naar smaak
- 5 eetlepels olijfolie
- theelepel edelgistvlokken
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten even kort in een koekenpan. En laat ze daarna even afkoelen.
- Doe de pijnboompitten, de basilicum, de knoflook en de edelgistvlokken in de keukenmachine. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna de olijfolie toe. Als je een wat dunnere pesto wil kan je altijd meer olijfolie toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Doe de pesto in een glazen potje en bewaar deze in de koelkast.
- Een potje zelfgemaakte pesto is minstens een week houdbaar in de koelkast.
Smullen maar!
Wil je aan de slag met een gezonde levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Klik dan hier.
- Vegan aardappelgratin - 10/12/2023
- Vegan cake met chocolade - 10/12/2023
- Granola met cranberry’s - 07/12/2023
Ik heb hem ook gemaakt en hij is erg lekker!. Vanavond een beetje op een stokbroodje bij de borrel en over een paar dagen met pasta en zalm.
Oeeee klinkt goed!
Zelfgemaakte pesto is zo veel lekkerder dan die uit de winkel! Vandaag at ik nog een tomatenwrap met pesto (alleen geen zelfgemaakte jammer genoeg), paprika, mozzarella, gedroogde tomaatjes, olijven en rucola.
Zo die wrap klinkt heel lekker!
Hmmm ik vind zelfgemaakte pesto altijd zo lekker! Toch vind ik rode pesto net iets lekkerder dan groene pesto, hoewel deze er ook heerlijk uit ziet. Je merkt altijd zo veel verschil tussen zelfgemaakte pesto en pesto uit de winkel. Eigenlijk zou iedereen het eens zelf moeten maken ;)
Grappig dat jij juist weer dol bent op de rode. Ik hou veel meer van de groene. Ja pesto moet je eigenlijk ook zelf maken mmmmmm
Pesto kopen kan echt niet meer als je zelfgemaakt kent! Ben geïnterneerd naar het recept van de rode pesto #ZonderZooi.
Wij maken altijd pasta met (tegenwoordig zelfgemaakte tagliatelle). Heerlijk.
-pesto
-pasta
-pijnboompitten geroosterd
-uitgebakken rauwe ham
-eventueel rucola toevoegen (maar dit vindt dochter geen geweldige toevoeging, serveer het daarom apart).
Bord opmaken met pasta vermengd met de pesto, pijnboompitten & ham. Pecorino erover raspen….eet smakelijk.