Je wilt overstappen naar een meer plantaardig voedingspatroon. Hoe vervang je je bruine boterham met kaas voor een lekker plantaardig alternatief? Je bent misschien geneigd om dan te kiezen voor vegan kaas. Ik zelf vind vegan kaas niet heel lekker.
Maar er zijn genoeg andere opties om op je boterham te smeren. Zoals heerlijke groente spreads of wat dacht je van vegan kipkerrie salade? Dit is namelijk echt heel makkelijk te maken en ook nog eens super lekker. Heerlijk op een hard broodje.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met dit recept. Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Recept: vegan kipkerrie salade
Wat heb je nodig voor 4 broodjes kipkerrie salade?
- Een pakje vegetarische kipstukjes (vegan) vb vegetarische slager
- 3 theelepels kerriekruiden
- halve fijn gesneden sjalot
- 3 eetlepel Remia mayolijn
- snufje peper
- 4 volkoren broodjes
- 12 plakjes komkommer
- een handje rucola
- scheut Becel vloeibaar
- keukenrol
Hoe maak je deze kipkerrie salade?
- Snijd de vegan kipstukjes in kleine stukjes.
- Verhit de becel in de pan en bak hierin de stukjes met een snufje peper.
- Leg de gebakken kipstukjes op een keukenpapier en dep deze droog. Dit doe ik om ze minder vet te maken.
- Meng in een kom de gebakken kipstukjes, 2 theelepel kerriekruiden samen met gesneden sjalot.
- Voeg de mayolijn, snufje peper, en nog een theelepel kerrie toe en meng dit goed.
- Voor een optimale smaak laat deze salade zeker even 2 uur in de koelkast staan.
- Beleg de broodjes met rucola, schep de kipkerrie erop en top dit af met plakjes komkommer.
Ook is deze vegan kipkerrie salade heel lekker op een toastje voor bij de borrel.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Vegan karamel bars - 15/10/2023
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
Hi Suzanne, wat onwijs vervelend dat je zo snel hoofdpijn hebt. Hopelijk helpt het wanneer je het zelf maakt! Het ziet er in ieder geval uit als een heerlijk lunch recept! Oh en veel plezier in Rotterdam! Ben benieuwd waar je allemaal gaat eten! Lieve groetjes Marianne
Klinkt echt heerlijk! Wat vervelend van je hoofdpijn!