Weekend betekent bij mij wat meer tijd voor de lunch. Zo maakte ik onlangs scrambled tofu. Echt super lekker en voedzaam. Sommige mensen vinden tofu maar wat saai. Dat snap ik ergens wel, het is ook maar een “saai” wit blok. Je moet het gewoon even op smaak brengen met verschillende kruiden en verschillende groente. Dit is een recept wat ik nog veel vaker ga maken. Heb jij al weleens scrambled tofu gemaakt?
Scrambled tofu
Ingrediënten
- 200 gr tofu
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 10 cherrytomaten
- 1 hand spinazie
- 1 theelepel vloeibare margarine om in te bakken
- kala namak / zwart zout naar smaak dit geeft een ei smaak aan het gerecht.
Instructies
- Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. En laat even goed uitlekken in een vergiet.
- Snijd de ui fijn. Zet de Greenpan op het vuur en verwarm hierin de margarine.
- Bak de ui voor een paar minuten glazig. Snijd ondertussen de tofu in blokjes en verkruimel de tofu daarna in de pan. Voeg de kerrie poeder naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit voor zo’n 5 minuten in de koekenpan.
- Voeg eventueel naar smaak wat kala namak toe.
- Snijd de tomaatjes fijn en bak deze nog zo’n 2 minuten mee.
- Schep de tofu op de bagels. Erg lekker om de bagels vooraf nog even op te warmen in de oven.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023