Weekend betekent bij mij wat meer tijd voor de lunch.  Zo maakte ik onlangs scrambled tofu. Echt super lekker. Sommige mensen vinden tofu maar wat saai. En dat snap ik wel, het is ook maar een “saai” wit blok, maar je moet het lekker maken met verschillende kruiden. Dit is en recept wat ik nog veel vaker ga maken. Het is namelijk super lekker en voedzaam. Heb jij al weleens scrambled tofu gemaakt?

Recept: scrambled tofu

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 volkoren boterhammen
  • 375 gram tofu ( ik gebruik in dit recept de biologische tofu van de Albert Heijn)
  • 1 kleine ui
  • 10 cherrytomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • paar sprietjes bieslook, ter garnering
  • peper en zout naar smaak
  • vloeibare margarine om in te bakken

Hoe maak je het?

  1. Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. En laat even goed uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de ui in ringen en knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de margarine.
  3. Bak de ui en de knoflook voor een paar minuten glazig. Snijd ondertussen de tofu in blokjes  en verkruimel de tofu daarna in de pan. Voeg de kurkuma en wat peper en zout naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit voor zo’n 5 minuten in de koekenpan.
  4. Snijd de tomaatjes fijn en bak deze nog zo’n 2 minuten mee.
  5. Schep de tofu op de boterhammen. Ook lekker om de boterhammen vooraf even te roosteren.
  6. Garneer met wat bieslook.
Eet smakelijk!

Volg Puur Suzanne ook op Pinterest en sla daar dit recept op! 

Scrambled tofu

Wil je aan de slag met een gezonde levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Klik dan hier.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten