Weekend betekent bij mij wat meer tijd voor de lunch.  Zo maakte ik onlangs scrambled tofu. Echt super lekker en voedzaam. Sommige mensen vinden tofu maar wat saai. Dat snap ik ergens wel, het is ook maar een “saai” wit blok. Je moet het gewoon even op smaak brengen met verschillende kruiden en verschillende groente. Dit is een recept wat ik nog veel vaker ga maken. Heb jij al weleens scrambled tofu gemaakt?

Recept: scrambled tofu

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Scrambled tofu | vega en vegan lunch | Puur Suzanne

Scrambled tofu

Totale tijd 15 min
Gang Lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 4 volkoren boterhammen
  • 375 gr tofu ik gebruik biologisch van AH
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cherrytomaten evt. Looye honingtomaten
  • 1 theelepel kurkuma
  • paar sprietjes bieslook
  • peper en zout naar smaak
  • 1 vloeibare margarine om in te bakken

Instructies
 

  • Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. En laat even goed uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de ui in ringen en knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de margarine.
  • Bak de ui en de knoflook voor een paar minuten glazig. Snijd ondertussen de tofu in blokjes  en verkruimel de tofu daarna in de pan. Voeg de kurkuma en wat peper en zout naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit voor zo’n 5 minuten in de koekenpan.
  • Snijd de tomaatjes fijn en bak deze nog zo’n 2 minuten mee.
  • Schep de tofu op de boterhammen. Ook lekker om de boterhammen vooraf even te roosteren.
  • Garneer met wat bieslook.
Trefwoord vegan lunch
Eet smakelijk!

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Scrambled tofu - vega en vegan broodbeleg www.puursuzanne.nl

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)