Scrambled tofu met spinazie is 1 van mijn favoriete lunchgerechten. Lekker op een boterham of op een warme bagel. Sommige mensen vinden tofu maar wat saai. Dat snap ik ergens wel, het is ook maar een “saai” wit blok. Het is belangrijk dat je daarom de tofu opfleurt met wat heerlijke kruiden en verschillende groenten. Zo maak je er een kleurrijk en voedzaam gerecht van. Dit gerecht past perfect bij de lente. Het seizoen van nieuwe energie en vrolijke kleuren. Heb jij al weleens scrambled tofu gemaakt?

Koken met Kleur

De srambled tofu met spinazie bak ik in een koekenpan van GreenPan. Deze vrolijke korting van 20% met gouden handvat is toch een plaatje? Eigenlijk zonde om in je keukenkastje te zetten, want met de gekleurde pannen van GreenPan haal je meteen de lente in huis, in je keuken en op tafel. De Padova collectie is in 4 kleuren verkrijgbaar. De Blush Pink is mijn favoriet omdat het mij een vrolijk gevoel geeft. Het koken wordt hiermee echt een feestje.

GreenPan geeft tot eind maart een vrolijke korting van 20% op verschillende gekleurde pannen. Zo kun jij je keuken ook een instant upgrade geven.

PFAS-VRIJ KOKEN
En het allerbelangrijkste voor mij, deze pannen zijn PFAS-vrij. Wat is PFAS? De afkorting PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen. Dit is een verzamelnaam voor een groep zogeheten ‘eeuwigdurende chemicaliën’ die onder andere tijdens de productie van traditionele anti-aanbakpannen terechtkomen in de lucht, de grond en onze voedselketen. Ik vind het belangrijk om PFAS-vrij te koken. De pannen zijn geschikt voor  alle warmtebronnen en kunnen in de  oven tot 200°C.

Scrambled tofu met spinazie

Scrambled tofu met spinazie

Scrambled tofu

Totale tijd 15 min
Gang Lunch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gr tofu
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 10 cherrytomaten
  • 1 hand spinazie
  • 1 theelepel vloeibare margarine om in te bakken
  • kala namak / zwart zout naar smaak dit geeft een ei smaak aan het gerecht.

Instructies
 

  • Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. En laat even goed uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de ui fijn. Zet de Greenpan op het vuur en verwarm hierin de margarine.
  • Bak de ui voor een paar minuten glazig. Snijd ondertussen de tofu in blokjes  en verkruimel de tofu daarna in de pan. Voeg de kerrie poeder naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit voor zo’n 5 minuten in de koekenpan.
  • Voeg eventueel naar smaak wat kala namak toe.
  • Snijd de tomaatjes fijn en bak deze nog zo’n 2 minuten mee.
  • Schep de tofu op de bagels. Erg lekker om de bagels vooraf nog even op te warmen in de oven.
Trefwoord vegan lunch

Scrambled tofu met spinazie

P.s. GreenPan geeft tot eind maart 20% korting op verschillende gekleurde pannen.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met GreenPan.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)