Dit jaar ben ik vast wel lief geweest, maar ik vier geen Sinterklaas.  Maar kan  Sinterklaasavond nog goed herinneren bij mijn oma thuis. Met vuurrode konen en een grote kop warme chocolademelk wachten totdat hij zou komen. Stuiterend van al dat suikergoed wachtend voor het raam totdat er een auto met felle koplampen de straat in zou komen rijden. Nu breng ik de avond gewoon alleen door op de bank met een kop warme plantaardige chocolademelk en iets lekkers. Want laten we eerlijk zijn, al die lekkernijen horen gewoon bij pakjesavond. Het liefst met iets minder suiker.

Met deze vijf heerlijke zoetigheden voor pakjesavond heb je vast een heerlijk avondje! En mocht je niet kunnen wachten dan zou ik het lekker deze week al maken. Sinterklaas is immers al in het land. Klik op de groene link voor het volledige recept.

Speculaascake

Speculaas cake | sinterklaas snack | Puur Suzanne

Op basis van amandelmeel, dus glutenvrij en uiteraard speculaaskruiden. Heerlijk voor bij de chocolademelk. Dit is mijn favoriet.

RAW Pepernoten

Raw pepernoten | gezonde pepernoten | Puur Suzanne

Super leuk  en heel makkelijk om deze samen met de kinderen te maken. Misschien zien ze er meer uit als dadelballetjes, de smaak komt goed in de buurt van een pepernoot.

Kruidnoten met pompoen

Ook al noemt de helft van Nederland ze geloof ik pepernoten. Ik noem ze kruidnoten en om ze een beetje anders dan anders te maken deed ik er wat pompoen doorheen.

Chocolademelk

Dit heerlijke warme drankje mag natuurlijk niet ontbreken bij Sinterklaas avond. Het liefst die uit het gele pak, maar wist je dat je dit ook heel gemakkelijk zelf kunt maken. Heerlijk smaakvol en met een stuk minder suikers.

Speculaasbrokken

Speculaasbrokken | Sinterklaas hapje | Puur Suzanne

Gezonde speculaas is dit nog steeds niet, maar het is op zijn minst beter te noemen dan degene uit de supermarkt of van de bakker! Dit recept is van Annemieke van Eet het beter.

Fijne Sinterklaasavond!

Op zoek naar vegan recepten of naar een leuk Sinteklaas cadeau? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)