Dit warme weer vraagt om lichte en zomerse recepten. Wat dacht je van deze heerlijk slawraps met bonen, rijst en vega kip? Lekker, makkelijk en gezond is dit gerecht. En helemaal leuk om te weten, dit is gerecht is zelfs 100% plantaardig. Lekker als avondeten maar is ook zeer geschikt als lunch.

De rijst en de bonen zorgen voor een heerlijke voedzame vulling. En dit keer niet in een wrap maar in een slablad. Het beste kun je hiervoor romaine sla gebruiken. Die kun je gewoon bij de supermarkt kopen. De bladeren zijn lekker stevig en kan je daarom goed vullen.

Daarnaast maak ik gebruik van mijn favoriete vleesvervanger vega kip. Tegenwoordig in elke supermarkt wel te koop. Maar hoe maak  je vega kip nu echt smaakvol?

Mijn truc is een lekkere pittige kipkruiden toe te voegen en te bakken in Becel Original vloeibaar. Dit bevat een mix van zonnebloem-, lijnzaad-, en koolzaadolie en is 100% plantaardig. Becel Original vind je in het koelvak van jouw supermarkt tussen de andere bak en braadproducten. Bakken in Becel Original zorgt ervoor dat de vega kipstukjes goudbruin worden en heerlijk smaakvol.

Recept: Slawraps met vega kip

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 160 gram vega kip
  • kleine 1 ui
  • eetlepel kipkruiden
  • blikje mais (140 gram)
  • klein blikje kidneybonen (60 gram)
  • 10 cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 krop Romaine Sla
  • 150 gram gekookte zilvervliesrijst (50 gram ongekookte rijst)
  • 1 eetlepel Becel Original (vloeibaar)
  • knoflooksaus (dit kun je ook zelf maken: 4 eetlepels (soya)yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, theelepel kerriepoeder, teentje knoflook, 2 theelepels ketchup en fijn gesneden bieslook goed mengen met elkaar)

Hoe maak je deze sla wraps?

  1. Zorg dat je allereerst de rijst kookt, zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Snijd de ui fijn. Verhit wat Becel Original in een koekenpan. En fruit hierin kort de ui aan. Voeg daarna de vega kip en de kipkruiden toe. Meng dit goed door elkaar. Bak de vega kip in een paar minuten goudbruin.
  3. Meng de rijst, met de mais, de kidneybonen en de tomaten.
  4. Haal 8 slablaadjes los. Schep hierop het rijstmengsel. En schep daarna de gebakken vega kip erboven op.
  5. Breng op smaak met een beetje peper en wat citroensap. En serveer met knoflooksaus.

Smullen maar! 

Slawraps met vega kip

Slawraps met vega kip

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Becel. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur