Yeaah vandaag weer een leuke gastblog. Ik geef vandaag het woord aan topsporter Sanne van Paassen. Op haar inspirerende blog Bioteaful schrijft ze over de combinatie lekker in je vel zitten, goede voeding en topsport. Ik blijf Sanne daar zeker volgen. 

Wat leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor Puur Suzanne. Sinds dat ik ben begonnen met bloggen, volg ik ook de blog van Puur Suzanne. Wat een leuke inspirerende blog heeft zij! Daarnaast heeft ze een super leuk instagram account. Ja, je moet haar echt volgen ;) Maar dat doe jij vast en zeker al!

Tja, wie ben ik? Ik ben Sanne, gek op lekker en gezond eten, yoga, bloggen en super dol op sport. Correctie, super super dol op sport. Om precies te zijn, ik doe aan topsport, veldrijden. Jammer genoeg ben ik op dit moment aan het revalideren van een heftige bovenbeen blessure. Gelukkig gaat het steeds beter, door goede voeding, en ben ik op dit moment weer volop aan het trainen. Door mijn blessure heb ik gemerkt wat voor invloed gezonde voeding op je lichaam heeft. Als topsporter zijnde vraag ik het maximale van mijn lichaam, soms misschien echt wel te veel. Door het vele en intensieve trainen verzuurd je lichaam door het sporten. Daarom is het belangrijk dat je voedingstoffen tot je neemt die basisch zijn. Waarschijnlijk was mijn lichaam totaal verzuurd, waardoor ik uiteindelijk geblesseerd raakte.

Tijdens mijn blessure ben ik me steeds meer in voeding gaan verdiepen. Ondertussen ben ik ook een opleiding begonnen tot natuurvoedingscoach. Heel erg interessant. Omdat ik mijn ervaring over voeding in relatie tot topsport met iedereen wilde delen ben ik sinds oktober mijn eigen blog Bioteaful begonnen. Mijn motto is Eat en Feel Bioteaful! Volgens mij is er een verband tussen gezonde voeding samen met jezelf gelukkig voelen en natuurlijk geldt dit ook andersom. Op mijn blog deel ik veel lekkere recepten die glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij zijn. Daarnaast kun je mijn verhalen lezen over mijn comeback.

Tegenwoordig ben ik dol op groene smoothies in de ochtend. Dit is een super fijne start van mijn dag. Dan heb je al meteen een dosis vitamines en mineralen binnen, tevens heeft dit een positieve invloed voor mijn darmen. Natuurlijk vond ik het op het begin al helemaal raar om voor het sporten een smoothie te nemen. Ik had voor mijn gevoel echt vast voedsel nodig om genoeg energie binnen te krijgen om hard te sporten. Ondertussen heb ik verschillende smoothies uitgeprobeerd. Deze smoothie is echt mijn energie topper! Als ik deze smoothie drink voordat ik ga sporten, dan weet ik zeker dat ik genoeg energie binnen heb. Het is een echte powersmoothie! Heerlijk, net een chocolade dessert, alleen dan als smoothie voor in de ochtend. Echt om te smullen!

Maca

In deze smoothie voeg ik maca poeder toe. Maca bevat boordevol vitamines en mineralen. Daarnaast zorgt maca voor meer energie en een beter uithoudingsvermogen. Dit willen toch alle sporters? Tevens verhoogt maca poeder het libido; het is een van de best werkende natuurlijke middelen die de libido doen verhogen (gunstig voordeel).

Cacao

Ook bevat rauwe cacao poeder ook veel voordelen. Het bevat chemicaliën die het antioxidanten niveau in het bloed doen toenemen. Het heeft een positief effect op ons gevoel van welbehagen en helpt te ontspannen door de invloed op de theta hersengolven. Cacao is geweldig voor mensen die problemen hebben met hun slechte cholesterol. Het bevat immers een soort onverzadigd vetzuur, oliezuur genaamd, dat ervoor gekend staat goede cholesterol te doen toenemen. Cacao, bevat flavoïden. Deze hebben een positieve invloed op de elasticiteit van de bloedvaten (Bron: Jesse van der Velden). Kortom genoeg voordelen om een chocolade smoothie te nemen!

Recept: Smoothie met maca 

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 1 avocado
  • 5 dadels
  • 1/2 tl maca poeder
  • 1 eetlepel cacao nibs
  • 2 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel rauw cacaopoeder
  • 1 eetlepel gemengde notenpasta
  • 1 cup amandelmelk

Bereidingswijze:

Wel de dadels in heet water. Voeg de dadels, banaan, avocado, zonnebloempitten, cacaonibs en de amandelmelk in de blender en meng het tot een gladde massa. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en roer het nog eens goed door. Geniet ervan!

Eat Bioteaful!