Zo na de feestdagen is het altijd weer wat moeilijk om in het normale ritme te komen. Weer aan het werk en de kinderen moeten weer naar school. Ik ben de laatste weken ook wat sloom geweest en heb sinds zondag een griepje te pakken. Het is nu echt weer tijd voor het gewone ritme en ook weer om gezond(er) te gaan eten. Ja ook ik heb lekker gesnoept tijdens de feestdagen maar kan je nu wel zeggen dat ik er klaar mee ben. Mijn lichaam wil meer groenten en fruit. Voor mij is de makkelijkste manier om extra groenten en fruit binnen te krijgen om er een smoothie van te maken. Nathalie schreef al eerder een artikel over de voordelen van groene smoothies. Het artikel kun je hier teruglezen.

Ik voeg zelf altijd wat vezels (meestal lijnzaad) aan de smoothies toe, zodat ik een beetje moet kauwen op de smoothie. Dit is beter voor de spijsvertering. Vandaag deel ik mijn favoriet smoothie recepten zodat jullie inspiratie hebben om wat extra groenten en fruit aan de dag toe te voegen. Ik zelf neem smoothies regelmatig als ontbijt. Ik eet er dan nog een droge rijstwafel bij en ik heb dan echt tot half 11 voldoende binnen gekregen. Ik krijg namelijk regelmatig de vraag: Een smoothie als ontbijt is dat niet veel te weinig? Ik vind zelf van niet, omdat ik rond 7/8 uur ochtend gewoon echt geen honger heb. Voor mij is een smoothie dan de ideale oplossing. Dit kan voor jou natuurlijk heel anders zijn. Misschien vind jij het wel fijn om rond 4 uur juist die groene smoothie te drinken. Ook hier geldt luister naar je lichaam.
Nu snel naar de smoothies. Ik ben benieuwd welke jou het lekkerst lijkt. Je kunt op de groene titel klikken om het recept te bekijken.

Groene smoothie met munt en limoen
groene smoothie
Groene smoothie met avocado

Mango smoothie 

Zoete ontbijt smoothie

Groene smoothie met bleekselderij

Drink jij groente en fruit smoothies? Zo ja, Wat is jouw favoriete smoothie? En op welk moment van de dag drink jij een smoothie het liefst?
Laatste berichten van Suzanne (alles zien)