Ongeveer een jaar geleden had ik nog nooit een groene smoothie gedronken. Meestal at ik ’s morgens een bruine boterham met kaas en dacht ik dus dat ik gezond bezig was. Rond die tijd kwam er ook een Brits onderzoek uit dat we in plaats van 200 gram groente per dag en twee stuks fruit minimaal 375 gram groenten en 300 gram fruit moeten eten. Ik ben toen goed naar mijn eetpatroon gaan kijken en heb een aantal drastische aanpassingen gedaan.

Door het drinken van een lekkere groene smoothie ‘s morgens kom je namelijk al aan een ongeveer een vierde van je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit! Ik probeer bijna elke dag wel een nieuwe smoothie. Daardoor kwam ik op het idee om dit met meer mensen te delen en ben ik samen met mijn zusje Smoothie Blog gestart.

Als je nog niet zo gewend bent aan de smaak van groene smoothies dan zou ik beginnen met een lekkere frisse groene smoothie met spinazie. De spinazie zorgt ervoor dat de smoothie een mooie diepgroene kleur krijgt en er natuurlijk super gezond uit ziet, maar hij smaakt heel anders dan je al verwachten.

Voor een liter van deze lekkere smoothie heb je het volgende nodig:

  • 100 gram spinazie
  • 1 ananas
  • ¼ citroen met schil
  • 250ml groene appelsap

Bereiden:

Voor deze smoothie is het natuurlijk het aller lekkerste om een aantal groene appels in de slowjuicer te stoppen en 250ml groene appelsap te maken. Heb je nou geen slowjuicer thuis staan, maar alleen een blender? Dan kan je natuurlijk ook gewoon verse appelsap in de winkel kopen.

Haal de schil van de ananas af en snij deze in stukjes. Zelf gebruik ik hier een hele handige ananasschiller voor waardoor je in een keer de hele kern uit je ananas kan halen.

Stop de ananas samen met de appelsap, citroen en een handje spinazie in de blender en gaan met die banaan! Als je niet zo’n grote blender heb dan moet je de spinazie waarschijnlijk steeds in delen toevoegen, totdat alle spinazie in je smoothie zit.

Puur en gezond

Zelf maak ik vaak meteen een liter van deze lekkere smoothie en drink dan de helft meteen op en drink in de andere helft onderweg naar mijn werk. Vaak stopte ik deze smoothie dan in een plastic flesje of een bidon, maar kwam erachter dat dit helemaal niet fijn drinkt. Dit was de reden dat ik samen met een compagnon glazen flessen ben gaan ontwikkelen. Hier is de Bottl uitgekomen. Een dubbelwandige glazen drinkfles die ideaal is om dagelijks je smoothies, thee of detox water in te doen en mee te nemen naar je werk. Doordat de fles van glas gemaakt is, is er geen kans op het vrijkomen van giftige stoffen zoals bij plastic flesjes. En door de dubbele wand kan je je smoothies lekker koud houden en je handen niet verbranden als je thee drinkt. Wil je zelf ook zo’n mooie design Bottle? Kijk dan op de website van Pure & Liquid.

Ben je nou al fanatiek groene smoothie drinker? Probeer dan eens de onderstaande groene smoothie!

Voor een liter van dit heerlijke groene drankje heb je het volgende nodig:

  • Zo’n 100 gram verse boerenkool
  • 200ml water
  • 2 stelen selderij
  • een halve komkommer
  • een halve grapefruit
  • 100 gram bevroren ananas

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om meer groene smoothies te drinken! Succes met het maken!

Remy kun je volgen via Facebook  of via zijn blog