Groene smoothies blijven voor mij een favoriet begin van de dag. In Valencia heb ik genoten van alle heerlijkheden maar toch ben ik altijd weer blij als ik thuis ben en mijn groene smoothie kan maken en opdrinken natuurlijk. Een groene smoothie blijft mijn ontbijt favoriet voor doordeweekse dagen omdat ik gewoon in de vroege ochtend niet kan ontbijten. Ik heb echt geen zin in eten maar een smoothie gaat er altijd wel in. Een goed begin van de dag. Je hoeft zelf natuurlijk niet de groene als ontbijt te nemen maar je kunt hem ook al tussendoortje drinken of tijdens de lunch. Ik krijg regelmatig de vraag. Is een groene smoothie lekker? JA! En hoe maak je een goede groene smoothie. Het is vooral proberen en proeven of de smoothie echt lekker is. Ik gebruik in bijna alle smoothies banaan. Dit zorgt ervoor dat je smoothie lekker zoet en romig is. Maar wist je ook dat je kruiden door je smoothie kan doen voor nog meer smaakbeleving. Ik doe de laatste tijd regelmatig een takje munt in mijn smoothie en in combinatie met limoen is het net of je een cocktail drinkt. Wie wil dat nu niet op de vroege morgen?

Wat heb je nodig voor 1 flinke smoothie?

  • 1 banaan
  • een flinke hand gewassen bladspinazie
  • 250 ml kokoswater
  • sap van een halve limoen
  • takje munt
  • halve eetlepel gebroken lijnzaad
  • theelepel kokosolie
  1. Doe alle ingrediënten behalve het lijnzaad in de blender en blend het tot een egale massa. Voeg daarna het lijnzaad toe en blend dit echt heel even mee.
  2. Schenk in een glas of smoothie beker.
PROOST!

 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)