De smoothie trend is volgens mij allang voorbij op Instagram maar ik maak nog steeds heel graag smoothies. Het is gewoon makkelijk en ik vind het ideaal na het sporten. Zeker deze smoothie met dadel en pindakaas.

Je doet wat lekkere dingen in de blender. Je zet de blender aan en klaar is after sportdrank. Vandaag daarom mijn favoriete smoothie voor na het sporten. Ik ben dol op zoet en pindakaas. En ja deze combi komt samen in deze smoothie. Het is eigenlijk een soort vloeibare snicker geworden. Ik gebruik in deze smoothie een bevroren banaan omdat ik dat lekker fris vind maar heb je geen banaan in de vriezer liggen dan kan je natuurlijk ook een banaan van de fruitschaal pakken. Echt een heerlijke smoothie voor na het sporten of een gewoon als tussendoortje!

Op zoek naar meer vega recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Recept: smoothie met dadel en pindakaas

Wat heb je nodig voor 1 flinke smoothie ?

een blender

  • 1 bevroren banaan
  • 1 medjool dadel (z0nder pit)
  • 2,5 dl sojamelk
  • 2 theelepels pindakaas
  • snuf kaneel
  • eetlepel havermout

Hoe maak je deze smoothie?

  1. Doe de sojamelk en de banaan in de blender en zet de blender aan op lage snelheid en verhoog daarna de snelheid totdat er een egale massa ontstaat.
  2. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en zet de blender opnieuw aan. Blend het net zo lang totdat de smoothie egaal is.

Enjoy!

smoothie - www.puursuzanne.nl

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)