Je kent ze vast wel van die raw balletjes gemaakt van dadels. Erg lekker bij de koffie en thee. Wist je dat het ook heel lekker is om deze balletjes te maken met gedroogde abrikozen? Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijk snackballetjes. Maar eerst wil ik nog vertellen over de herkomst van de producten die ik gebruik.

Waar koop je biologische en eerlijke producten?

De abrikozen en cashewnoten die ik gebruik zijn van gebana. Dit Zwitserse bedrijf is ontstaan uit verbazing over hoe Zwitserse appels duurder kunnen zijn dan geïmporteerde, niet-biologische bananen. Een bedrijf dat zich inzet voor eerlijke prijzen met respect voor de natuur, dier, mens en de lokale economie. Alle producten zijn daarom ook biologisch. De cashewnoten van gebana worden rechtstreeks geïmporteerd uit Burkina Faso, waar de lokale boeren gesteund worden tijdens het hele proces. Ook krijg de boeren een eerlijk loon en 10% van de omzet van gebana. Alleen een eerlijk loon is voor de boeren niet genoeg.

Ook fijn is dat je ook gebroken cashewnoten kan kopen. Dit gaat voedselverspilling tegen. Wanneer cashewnoten worden gekraakt en geschild, zijn er altijd enkele noten die in stukjes breken. Hoewel dit hun smaak niet beïnvloedt, heeft het wel invloed op hun waarde. Heel vaak worden deze afgekeurd. Gelukkig doet gebana dit niet. Je kunt gebroken cashews namelijk prima eten. Ook hiermee laten ze zien dat ze een echte pionier in eerlijke handel zijn. De cashews bestel je in een verpakking van 1 kilo.

gebana

Snackballetjes met abrikozen

Wat heb je nodig:

  • 100 gram abrikozen (als ze heel erg droog zijn kun je ze eventueel even kort voorweken in warm water)
  • 100 gram cashewnoten
  • Optioneel kaneel of cacao

Hoe maak je deze  balletjes?

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot alles heel fijn is. Het mengsel wordt een beetje plakkerig.
  2. Maak eerst je handen een beetje vochtig met koud water. Draai kleine balletjes van het mengsel. Druk de balletjes goed aan.
  3. Strooi nog wat kaneel of cacaopoeder over de balletjes heen. Je kunt de balletjes het best bewaren in de koelkast.

Geniet ervan! 

snackballetjes met abrikozen

*Deze blog is geschreven in samenwerking met gebana. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)