Ben jij dol op bami? Ik wel! Mijn moeder maakte het vroeger regelmatig en als wij ooit eten afhaalden bij de Chinees koos ik als kind het liefst bami. Bami heb ik heel lang niet meer gegeten dit omdat er vaak hamblokjes of spekjes doorheen worden gedaan. En, ja dat eet ik niet meer. Gelukkig zijn er steeds meer lekkere alternatieven in supermarkt te vinden. Ik besloot daarom om weer eens bami te maken. Het is snel klaar en super lekker. Stiekem is het de volgende dag nog veel lekkerder, want dan zijn alle smaken goed in elkaar getrokken. Ik gebruik in de recept een kruidenpotje van Verstegen, deze bevat geen zout. Echt ideaal.

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Recept: Snelle bami

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

 • 8 nestjes mie (120 gram)
 • vegan spekjes (bijvoorbeeld van het Albert Heijn huismerk of vegetarische slager)
 • 450 gram bami/nasi groente (witte kool, taugé, prei etc)
 • rode peper, fijngesneden
 • teentje knoflook, fijngesneden
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 2 eetlepels verstegen java blend
 • olie of margarine om in te bakken

Hoe maak je de bami?

 1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Bak de vegan spekjes in wat vloeibare margarine of olie goudbruin.
 3. Zet een grote pan op het vuur. Verhit hierin wat olie of margarine. Voeg hieraan de knoflook en de rode peper toe. Bak dit 1 minuutje kort aan. Voeg nu de ketjap manis en de de kruiden toe en meng dit goed door elkaar. Voeg daarna gelijk de gemengde groenten toe en bak dit voor een paar minuten.
 4. Giet de mie af en meng dit bij de groenten. Meng dit goed door elkaar. Voeg daarna de gebakken spekjes toe. Meng dit nogmaals goed. En verwarm dit samen nog 1 minuut op laag vuur.

Serveer met gebakken uitjes, kroepoek en eventueel pindasaus.

Eet smakelijk!

Snelle bami
Snelle bami

Volg Puur Suzanne ook op Pinterest en sla daar dit recept op! 

Snelle bami

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)