De herfst is wat mij betreft het perfect seizoen voor soep. Zeker nu het steeds kouder buiten wordt gaat er niks boven een heerlijke kop warme soep. Terwijl het buiten koud en donker is sta ik in de keuken een pan soep te maken. Soep zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier een flinke portie groenten binnenkrijgt.

Met de potten Krachtbouillon van Struik heb je snel en gemakkelijk een pan soep op tafel staan. Je doet de inhoud van de pot in een pan. Voegt daarna drie potten water toe. Je verwarmt het geheel en hebt al een heerlijke smaakvolle bouillon. Je hoeft daarna alleen nog maar wat verse ingrediënten toe te voegen.

Ik ga in dit recept aan de slag met de Krachtbouillon Groente. Het is de perfecte basis voor een snelle courgettesoep. Lekker eten willen we allemaal maar het is ook erg fijn als je er niet te lang voor in de keuken hoeft te staan.

Wat heb je nodig voor 1,5 liter courgettesoep?

  • een pot Struik Krachtbouillon Groente
  • 3 courgettes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui

Hoe maak je de soep?

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de courgettes in blokjes.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg dan de blokjes courgettes toe en bak deze voor 5 minuten mee.
  3. Voeg de pot Struik Krachtbouillon toe, vul daarna 3 keer de pot met water en doe dit erbij in de pan.
  4. Roer alles goed door en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat voor 15 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en maak de soep glad met een staafmixer. Door de Krachtbouillon is de soep al perfect op smaak.

Eet smakelijk!

snelle courgettesoep - www.puursuzanne.nl

snelle courgettesoep - www.puursuzanne.nl

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Struik. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)