Na mijn werkdag wil ik snel het avondeten op tafel hebben staan om vervolgens ook nog een les cross-fit te volgen. Dit soort dagen vragen om makkelijke en snelle maaltijden. Voor velen herkenbaar volgens mij. Couscous salade is op dit soort dagen de perfecte maaltijd. En weet je wanneer het maken van een couscous salade nog sneller gaat? Als je een Quooker in de keuken hebt staan. Helaas heb ik die (nog) niet maar ik heb er recentelijk wel mee mogen werken.

Samen met 5 collega foodbloggers was ik te gast bij ‘Bij Robèrt’ in De Leerfabriek in Oisterwijk. Wij gingen daar aan de slag met de Quooker Fusion (koud, warm en kokend water uit één kraan). Een expert vertelde over alle mogelijkheden. Denk aan tomaten ontvellen, couscous koken, spenen steriliseren, kaarsvet verwijderen, vis pocheren, au bain-marie verwarmen en nog veel meer.

event

Een Quooker is een kraan die direct kokend water levert. Op dit moment wordt er in 1 op de 5 nieuwe keukens een Quooker geplaatst. En dat snap ik heel goed. Het is makkelijk, tijdbesparend en ruimte besparend.

Ik heb ook al eerder aan een Quooker gedacht maar werd nerveus van het direct kokend water. Door hectiek in de keuken ben ik niet altijd even handig en ik zag het al voor me dat ik mijn handen zou gaan verbranden. Maar dit is zeker niet het geval. Een Quooker is juist harstikke veilig, ook met chaotische foodbloggers of kinderen in de keuken.

En ja nu wil ik een Quooker. Je hebt van die vrouwen die graag een designers tas willen, nou doe mij maar deze handige keukenhulp. Ik maak met mijn couscous salade kans op een Quooker.

Vergeet daarom niet op mijn recept te stemmen. Dat kun je hier doen.

  Wat heb je nodig voor 2 personen? 

 • 180 gram volkoren couscous
 • een halve rode ui
 • 50 gram rozijnen
 • 75 gram pecannoten
 • 20 gram rucola
 • 100 gram cherrytomaten
 • 1 avocado
 • sap van ¼ citroen
 • half groentebouillon blokje
 • peper en zout

 Hoe maak je deze salade?

 1. Meng in een grote schaal de droge couscous met de rode ui, rozijnen en verkruimel het halve bouillon blokje.
 2. Doe er 180 ml kokend water bij. Sluit de schaal af met een deksel en laat deze staan.
 3. Snijd de avocado in blokjes. Meng de blokjes avocado met het citroensap en breng op smaak met wat peper en zout.
 4. Haal de kroontjes van de cherrytomaten. Kerf in de onderkant van de tomaten een klein kruisjes. Doe de tomaten in een kommetje en giet er kokend water over. Laat ze twee minuten staan en haal dan het velletje eraf.
 5. Roer nu de schaal met couscous goed door.
 6. Meng de avocado goed door de couscous heen.
 7. Verdeel de couscous over twee borden en garneer met de pecannoten, rucola en de cherrytomaten.

Couscous ingrediënten

Couscous salade - www.puursuzanne.nl

Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Quooker Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)