Na alle heerlijke feestrecepten van december is het deze maand tijd om weer gezond(er) te gaan eten. Je wilt het jaar tenslotte toch goed beginnen? Ja, ook ik heb lekker gesnoept tijdens de feestdagen maar kan je nu wel zeggen dat ik er klaar mee ben. Mijn lichaam wil meer groenten en fruit. De makkelijkste manier om extra groenten binnen te krijgen is om er een heerlijke soep mee te maken. Ik ga daarom het recept delen van een super makkelijke en snelle paprikasoep. Ik kreeg voor deze soep weer hulp van de Chef Titanium.

Wat is het toch een fijn apparaat. De Chef Titanium heeft een vermogen van 1500 watt. Hij wordt standaard geleverd met een 5-delige patisserie set en thermoresist blender van 1.6 liter inhoud. En deze blender is ideaal om soepen mee te maken. En dat laat ik jullie zien in deze video.

Deze snelle paprikasoep is een heel goed begin van het nieuwe jaar. Het is een heerlijke basissoep. Deze soep kun je ook prima invriezen zodat je op de dagen dat je geen zin hebt om te koken toch een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Wat heb je nodig voor een pan soep voor 6 personen ?

Kenwood Chef Titanium, blender accessoire

 • 2 rode paprika’s in repen
 • 1 courgette in blokjes
 • 1 ui, in ringen
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 0,5 liter passata (gezeefde tomaten)
 • 2 groente bouillonblokjes
 • 1 liter water
 • peper

Hoe maak je de soep?

 1. Bak allereerst de ui en de knoflook aan in een grote soeppan. Voeg dan de paprika’s en de courgette toe en bak deze even kort mee. Doe het water en de bouillonblokjes erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
 2. Zet het vuur lager en laat het geheel 15 minuten pruttelen, zodat de paprika’s en de courgette lekker zacht worden.
 3. Doe het soepmengsel in de blender en zet deze aan tot het een mooie egale soep is.
 4. Doe de soep terug in de pan en voeg de passata aan de soep toe. Roer het geheel goed door en breng op smaak met een beetje peper. Laat de soep nog even 1 minuut op laag vuur staan.

Eet smakelijk!

snelle paprikasoep - www.puursuzanne.nl

Snelle paprikasoep

Vaker gezond eten? Bestel dan hier mijn e-book. 

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Kenwood. Lees hier mijn disclaimer

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)