Vorige week vertelde ik jullie meer over het boek She Glows.  Ik deelde toen het recept voor een heerlijke kikkererwtensalade en het leek mij vandaag leuk om nog een extra recept uit dit prachtige boek te delen. Ik heb gekozen voor een heerlijke smaakvolle soep met heel veel groenten. De makkelijkste manier om extra groenten binnen te krijgen is om er een heerlijke soep mee te maken. Het is een makkelijke basissoep. Deze soep kun je ook prima invriezen zodat je op de dagen dat je geen zin hebt om te koken toch een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Lekker met wat zelf gemaakte croutons of kaasstengels.

Wat heb je nodig voor voor 2-2,5 liter soep (4 personen)?

  • 2 eetlepels (30 ml) extra vergine olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 3 grote teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2-3 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 middelgrote wortels, geschrapt en gehakt
  • 1 grote stronk broccoli, in roosjes
  • 1 kleine zoete aardappel, geschild en gehakt
  • 1,5 liter zoutarme groentebouillon
  • 3-4 eetlepels edelgist, naar smaak
  • peper en zout, naar smaak
  • 1/4 theelepel cayennepeper (naar keuze)
  • wittewijnazijn of vers citroensap, naar smaak (ik gebruik meestal 1-2 theelepels wittewijnazijn)

geroosterde pompoenpitten of  zelfgemaakte croutons ter garnering

Hoe maak je deze soep?

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en een paar snufjes zout toe en bak alles 3-4 minuten op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
  2. Voeg de bleekselderij, wortels, broccoli en zoete aardappel toe. Bak het mengsel onder regelmatig roeren 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg al roerend de bouillon toe. Verwarm de soep tot hij tegen de kook aan is, sluit de pan en laat de soep 12-15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten net gaar zijn.
  4. Draai het vuur uit en haal de deksel van de pan. Laat de soep ongeveer 5 minuten afkoelen.
  5. Schep de soep voorzichtig in een blender. Afhankelijk van het formaat van je blender zul je dit misschien in gedeelten moeten doen. Voeg 3 eetlepels edelgist, 1/2 theelepel zout en cayennepeper (als je dat gebruikt) toe. Geen blender? Je kunt de soep ook met een staafmixer pureren.
  6. Laat de deksel een beetje open zodat de stoom kan ontsnappen en pureer de soep op steeds hogere snelheid tot hij volkomen glad is.
  7. Schenk de soep terug in de pan. Roer hem door en voeg zout naar smaak toe. Voeg zo nodig meer edelgist en zwarte peper en azijn toe.
  8. Schep de soep in kommen. Garneer de soep met geroosterde pompoenpitten en/of croutons.
  9. Heb je nog soep over?  In de koelkast blijft hij 5 tot 7 dagen goed. Als je de soep wilt invriezen vul je een diepvriesdoos tot 2,5 cm van de rand (vanwege het uitzetten). In de diepvries blijft de soep 1 tot 2 maanden goed.

Geniet ervan!

Photo credit: Ashley McLaughlin

OH SHE GLOWS – ELKE DAG –SNELLE, SIMPELE VEGAN GERECHTEN VAN ANGELA LIDDON IS VOOR € 24,99 HIER VERKRIJGBAAR.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)