Heb je met dit donkere en koude weer ook zo’n zin in soep? Deze stevige Italiaanse maaltijdsoep met zoete aardappel en linzen staat lekker snel op tafel. Lekker met wat stokbrood erbij of zelfgemaakte croutons.

Recept: Soep met linzen en zoete aardappel

Wat heb je nodig voor 6 personen?

  • 400 gram zoete aardappel blokjes (voorgekookt voor zo’n 10 minuten)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 g wortel, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 g)
  •  500 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 200 gram linzen uit blik, uitgelekt
  •  2 tl bieslook
  • Olijfolie extra vierge, om te besprenkelen

Hoe maak je de soep?

  1. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui, wortel, knoflook aan.
  2. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog even op laag vuur mee (pas op voor aanbranden!). Voeg de gezeefde tomaten met 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur weer laag en laat 8 minuten zachtjes koken.
  4. Zet het vuur uit en maak de soep glad met een staafmixer.
  5. Voeg de blokjes zoete aardappel en de linzen toe en kook dit opnieuw voor nog 5 minuten.
  6. Breng de soep op smaak met de bieslook en peper. Schep de soep in 4 kommen en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.
      Eet smakelijk!
Volg Puur Suzanne ook op Pinterest en sla daar dit recept op! 
Soep
Wil je aan de slag met een gezonde levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Klik dan hier.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten

Latest posts by Suzanne (see all)