Soep is altijd een goed idee. Ik maak regelmatig in het weekend een grote pan soep. Handig om mijn restjes groenten op te maken. Ik vries dan een aantal porties in en zo heb ik altijd een lekkere soep op voorraad en dat scheelt weer tijd op de doordeweekse dagen. Soep uit blik zal je mij echt nooit zien kopen. Ik vind daar namelijk echt niks aan. Ik vind het vaak veel te zout en de van de groenten proef je meestal ook niks terug. Zelfgemaakte soep smaakt gewoon zoveel lekkerder en is ook een stuk gezonder.  Ik maak het liefst soep zonder vlees omdat ik dat echt niks vind toevoegen. Soep vind ik het lekkerst met een stuk brood en zelfgemaakte kruidenboter maar ook deze kaasstengels  zijn erg lekker voor erbij. Vandaag zet ik mijn 5 favoriete soepen voor je op een rij. Klik op de naam van de soep om bij het recept uit te komen.

Linzensoep:
recept_snelle_rode_linzensoep_1

Ik ben echt dol op linzensoep. Linzen zitten boordevol eiwitten wat voor een lang en verzadigd gevoel zorg. deze linzensoep is wat grover maar je zou het eventueel een wat gladere soep van kunnen maken door deze soep met de staafmixer te pureren.

Zoete tomatensoep:
tomatensoep

Tomatensoep hebben wij allemaal wel eens gemaakt. Maar Bo weet er toch weer iets bijzonders van te maken. Zij voegt namelijk dadels toe aan deze soep waardoor de tomatensoep wat zoeter wordt. De kikkererwten die zij er aan toe voegt zorgt voor een extra bite. Deze soep is extra lekker met geitenkaas en kiemen ter garnering.

Romige bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten:
bloemkool soep

Dacht je dat je bloemkool alleen gekookt lekker was dan heb je dat mis. Je kunt er namelijk ook heerlijke soep van maken. Erg handig als je nog een restje bloemkool over hebt. In plaats van croutons maakt Reny gebruik van geroosterde kikkererwten. Een heerlijke voedzame soep.

Wortel tomatensoep:
wortelsoep-1

Wat een goed idee van Linda om tomaten en wortelen te combineren in deze soep. Zij roostert eerst de groenten in de oven voor meer smaak. Deze soep komt zeker op mijn to cook list.

Pompoensoep:

Pompoensoep

Heel lang maakte ik geen pompoensoep. Ik vond een pompoen schillen zo’n gedoe. Maar wist je dat je ook pompoen met schil kunt gebruiken voor soep? Kies dan wel een voor een biologische pompoen. Erg lekker in combinatie met kokosmelk. Sowieso ben ik echt dol op soepen met kokosmelk. Dat zal wel iets met mijn Thailand reis te maken hebben.

Welke soep ga jij als eerst maken?

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)