Soep is altijd een goed idee. Ik maak regelmatig in het weekend een grote pan vegetarische soep. Handig om mijn restjes groenten op te maken. Ik vries dan een aantal porties in en zo heb ik altijd een lekkere soep op voorraad en dat scheelt weer tijd op de doordeweekse dagen. Soep uit blik zal je mij niet snel zien kopen. Ik vind daar namelijk echt niks aan. Ik vind het vaak veel te zout en de van de groenten proef je meestal ook niks terug. Zelfgemaakte soep smaakt gewoon zoveel lekkerder en is ook een stuk gezonder.  Soep vind ik het lekkerst met een stuk brood en zelfgemaakte kruidencrème maar ook kaasstengels  zijn erg lekker voor erbij. Vandaag zet ik mijn 5 favoriete soepen voor je op een rij. Klik op de naam van de soep om bij het recept uit te komen.

Linzensoep:

rode linzensoep

Ik ben echt dol op linzensoep. Linzen zitten boordevol eiwitten wat voor een lang en verzadigd gevoel zorg. deze linzensoep is wat grover maar je zou het eventueel een wat gladere soep van kunnen maken door deze soep met de staafmixer te pureren.

Paprika tomatensoep:

Paprika-tomatensoep - www.puursuzanne.nl

Dat ik dol ben op paprika’s wisten jullie al. Wisten jullie dat je van paprika’s heerlijke soep kunt maken? Daarom hier een heerlijke basisrecept voor de perfecte paprika-tomatensoep. Met dit recept zet je in een handomdraai een grote pan soep op tafel. Erg handig als je eters krijgt, maar je kan er natuurlijk zelf ook twee keer van eten.

Romige bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep - www.puursuzanne.nl

Dacht je dat je bloemkool alleen gekookt lekker was dan heb je dat mis. Je kunt er namelijk ook heerlijke soep van maken. Erg handig als je nog een restje bloemkool over hebt. In plaats van croutons kun je er ook heerlijke geroosterde kikkererwten aan toevoegen. Een heerlijke voedzame soep.

Courgettesoep

Courgettesoep

Ook echt een heerlijke en gemakkelijke soep om te maken. Zeker in de zomer als ik weer veel te veel courgette heb uit mijn moestuin.

Pompoensoep:

Pompoensoep

Heel lang maakte ik geen pompoensoep. Ik vond een pompoen schillen zo’n gedoe. Maar wist je dat je ook pompoen met schil kunt gebruiken voor soep? Kies dan wel een voor een biologische pompoen. Erg lekker in combinatie met kokosmelk. Sowieso ben ik echt dol op soepen met kokosmelk. Dat zal wel iets met mijn Thailand reis te maken hebben.

Welke soep ga jij als eerst maken?

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)