Vorige week zaterdag vertelde Saraï ons meer over het veganisme. Heb je dit gemist? Lees het interview met haar hier terug. Ik lees op dit moment zelf ook veel over een vegan lifestyle omdat ik het super interessant vind. Ik ben op dit moment geen vegan. Ik eet namelijk nog wel dierlijke producten. Een veganist eet helemaal geen dierlijke producten. Ik eet zelf graag vegetarisch. Ik beperk mijn zuivel inname. Ik koop graag vegan tussendoortjes zoals de koeken van Billy’s farm en de pepermuntjes van Peppersmith. Ik weet niet of ik zelf ooit veganist zou kunnen zijn maar het is wel iets wat mij op dit moment ontzettend boeit.

Vegan eten hoe doe je dat precies? En is het lekker? Ik ga graag op onderzoek uit. Er zijn al meerdere recepten op mijn blog veganistisch maar dit zijn vooral tussendoortjes. Ik zie  bij de vegan foodies op social media regelmatig gerechten met linzen voorbij komen. Een goed idee om ook met linzen aan de slag te gaan. Ik had echt nog nooit iets met linzen gemaakt terwijl linzen erg voedzaam zijn en rijk aan eiwitten. Ik ben naar de Turkse supermarkt geweest en heb daar een grote zak rode linzen gekocht. En nu? Ik ben aan de slag gegaan met de linzensoep van de groene meisjes. Ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven. Ik vind het daarom leuk om deze soep ook met jullie te delen. Ik maakte naast deze soep de eimuffins dus helemaal vegan was mijn maaltijd niet.  Ik was verbaasd hoe lekker deze soep is. De linzen zorgen dat de soep een goede vullende maaltijd is. Mmm ja ik ben fan van linzensoep. Heb jij weleens linzensoep gegeten?

Wat heb je nodig voor 5 grote kommen soep?
  • 1 grote ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 gram rode linzen
  • 2 wortelen, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 1 liter water
  • 0,5 liter passata (gezeefde tomaten)
  • 0,25 liter kokosmelk
  • een rode peper, in stukken zonder pitten (als je niet van pittig houdt laat hem dan ook zeker weg)
  • 2 theelepels kurkuma
  • Kokosolie om in te bakken

Hoe maak je deze soep?

  1. Verhit wat kokosolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  2. Voeg daarna de courgette, de wortelen, de kurkuma en de peper toe. Bak dit nog zo’n 4 minuten mee.
  3. Voeg het water, de linzen, en de bouillonblokje toe. Breng het geheel nu aan de kook.
  4. Kook dit voor 30 minuten. Zet het vuur uit. Voeg de kokosmelk en de pasata toe.
  5. Pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa.  Warm daarna nog even op.
Linzensoep
Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)