Vandaag op het menu pompoensoep met kokosmelk. Oktober zou uitgeroepen zijn tot maand van de pompoen. Je kunt ze op dit moment bij heel veel winkels kopen. Heel lang wist ik niet eens dat je pompoen kon eten maar dacht ik dat het alleen als decoratie was voor Halloween. Het leek mijn zo’n drama om de pompoen te schillen. Als je kiest voor de Hokkaido pompoen je weet wel die kleine oranje biologische pompoenen die nu overal te koop zijn hoef je die niet eens te schillen. Dit maakt pompoensoep maken een stuk makkelijker. Ook kun je bij veel supermarkten pompoenblokjes in het vriesvak vinden.
Recept: Pompoensoep met kokosmelk
Wat heb je nodig voor 8 kommen pompoensoep?
een grote pan
- 1 ui, in ringen
- 1 teen knoflook, fijn gesneden
- 1 winterwortel, in stukken
- 1 biologische pompoen van +/- 1 kilo, in blokjes met schil
- 250 ml kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- verse peterselie naar smaak
- peper naar smaak
- kokosolie
- Ter garnering bosui en pompoenpitten
Hoe maak je deze soep?
- Snijd allereerst de pompoen in blokjes. Doe dit door eerst pompoen in schijven te snijden en de pitten en de draden te verwijderen. Hierna kun je het in blokje snijden. De schil kan eraan blijven.
- Zet een grote soeppan op het vuur. Smelt hierin een eetlepel kokosolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe de blokjes pompoen en stukken wortel erbij. En bak even kort mee.
- Voeg de bouillon eraan toe. Breng de bouillon aan de kook en laat het in zo’n 30 minuten doorkoken. De pompoen moet lekker zacht worden.
- Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Roer nu de kokosmelk erdoor heen. Vind je de soep nu te dik? Voeg er wat extra water aan toe. Breng op smaak met peper en verse peterselie.
- Garneer met pompoenpitten en fijn gesneden bosui.
Eet smakelijk!
Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.
- Tips om een gezonde levensstijl vol te houden - 22/01/2021
- Vegan pannenkoeken met chocolade - 17/01/2021
- Een plantaardig dieet als norm – podcast met Lobke Faasen - 10/01/2021
Een flespompoen is heel gemakkelijk te schillen met een dunschiller van I.KEA! Wel 2x schaven, zodat de schil er echt goed af is, maar dat gaat heel goed. Veilig voor mijn vingers en ik hoef niet de halve pompoen weg te gooien, omdat ik zulke dikke schillen heb afgesneden.
Schil van de flespompoen is gewoon eetbaar! Schillen hoef dus niet.
Wat een super lekker recept! Ik hou echt van pompoensoep :)
Je recept heb ik uitgeprint en ga ik dit weekend sowieso maken, ik denk zaterdagmiddag omdat dit ook lekker makkelijk is. Bedankt!
Geniet van je soep zaterdag!
Ik heb je soep gemaakt en vond hem heerlijk! Wat heb je toch elke keer weer leuke recepten. Dankjewel Suzanne!
Jij bedankt voor de reacties Monique!
Wat zijn die leuke quiches/muffins die je er op de foto bij hebt staan? Heb je daar ook een recept van?
Oeps, nee recept staat niet online. Ik zal deze eens uitwerken. Groetjes, Suzanne
De soep was heerlijk! Dank voor het recept! :)
Thanks voor je reactie Lucie. Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.
Hoi hoi,
Ik heb een hele sterke kokos smaak in de soep. Iemand een idee hoe ik deze wat milder krijg?
Groetjes Petra