Misschien heb jij het al op Facebook voorbij zien komen maar ik heb de landelijke Foodie Madness competitie van Accorhotels gewonnen. Echt te gek! Ik doe nu mee met de wereldwijde Foodie Madness competitie. Ik ga de strijd aan met 15 andere bloggers. Ik zal met mijn recept voor doperwtensoep Nederland vertegenwoordigen. Ik vind dit echt super leuk maar ook heel erg spannend. Ik kan hiermee namelijk een reis naar Singapore winnen.

Ik hoop dat ik op jullie support kan rekenen omdat ik het te gek zou vinden om naar de Food Week in Singapore te gaan. Volgens mij kan ik daar heel veel leren en heel veel inspiratie op doen zodat ik jullie daarna kan inspireren met heel veel nieuwe recepten! Stemmen op mijn recept kan hier. Alvast super bedankt! 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 450 gram (diepvries) doperwten
 • 1 ui, fijngesneden
 • ¼ courgette, fijngesneden
 • 500 ml groentebouillon
 • eetlepel olijfolie
 • paar blaadjes munt
 • peper naar smaak

Hoe maak je deze soep?

 1. Doe de olie in de pan. Bak allereerst de ui aan. Voeg dan de courgette toe en bak dit zo’n 2 minuten mee. Voeg dan de doperwten toe en bak dit nog zo’n twee minuten mee. Doe de groentebouillon erbij. En voeg daarna de munt toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.
 2. Zet het vuur lager en laat het geheel 15 minuten pruttelen, zodat de doperwten en de courgette lekker zacht worden.
 3. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
 4. Roer het geheel goed door en breng op smaak met een beetje peper. Laat de soep nog even 1 minuut op laag vuur staan. Garneer met zelfgemaakte croutons.

Eet smakelijk!

Doperwtensoep - www.puursuzanne.nl

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Accor Hotels. Lees hier mijn disclaimer

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)