Na mijn oproep van woensdag ga ik zelf natuurlijk ook met Hollandse groenten en fruit aan het werk. Ik heb gisteren veel mooie Hollandse producten gekocht. Het lijkt mij leuk om in ieder geval deze week extra aandacht te geven aan de stichting Samen Sterk. Ik zal daarom extra recepten posten zodat jullie ook in de keuken aan de slag kunnen met alle mooie groenten en fruit. Vandaag het recept voor een heerlijke tomaten-paprikasoep. Het is een goede basissoep waar jij heerlijk mee kunt variëren. Laat jij mij in de reacties weten hoe de soep smaakte?

Wat heb je nodig voor 4 flinke kommen soep?

grote ovenschaal, blender, soeppan

  • 1 kilo tomaten, gehalveerd
  • 2 paprika’s, in repen
  • 1 ui, in grove stukken
  • flinke hand verse basilicum
  • grof zout
  • gemalen peper
  • theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels tijm
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 0,4 liter water

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verdeel de ui, de tomaten en de paprika over de ovenschaal. Bestrooi de groenten rijkelijk met de kruiden. De hoeveelheden die ik heb opgeschreven zijn een richtlijn. Peper en zout naar smaak toevoegen. Besprenkel daarna alles met olijfolie en balsamico azijn.
  3. Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Jouw huis gaat daarna echt heerlijk ruiken.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het mengsel afkoelen.
  5. Schep het mengsel in de blender. Zet de blender aan tot een egale massa is.
  6. Doe de soep in een pan en doe er 0,4 liter water erbij. Laat de soep zachtjes koken.  Proef of de soep op smaak is. Zo niet voeg dan wat peper en zout toe.

 Smullen maar!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)