De maand februari is bijna voorbij en dat betekend dat het weer tijd is voor de Foodblog Swap. Deze maand mocht ik koken van de blog van Verona. Verona deelt haar lievelingsrecepten op haar een blog genaamd Miss Baksel. Het leuke aan de swap is dat je in aanraking komt met verschillende kookblogs. Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om tussen alle recepten, een recept te vinden dat aansluit bij mijn ideeën over eten. Ook dit keer is het weer gelukt. Ik vond een recept van een romige tomatensoep zonder room. Ik vind als je meedoet aan de Foodblog Swap dat je ook het hele recept moet na koken en geen eigen variaties moet gaan verzinnen. Helaas zat aan deze soep 1 theelepel suiker toegevoegd en aangezien ik zo min mogelijk suiker wil binnen krijgen heb ik de suiker weggelaten. Sorry Verona! De soep smaakte er volgens mij niet minder om.

Wat heb je nodig voor 4 kommen soep? 

Soeppan, grote ovenschaal, blender

  • 1,3 kilo tomaten (roma),gehalveerd
  • 2 grote sjalotten, gehalveerd
  • 5 teentjes knoflook, gehalveerd
  • handvol verse basilicum
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 theelepel gedroogde oregano
  • snuf chili vlokken
  • 4 eetlepel olijfolie
  • snuf peper en zout
  • 0,4 liter groentebouillon (1 bouillonblokje)

Hoe maak je de tomatenroomsoep?

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Doe alle ingrediënten behalve de bouillon in de ovenschaal. Het handigst is om eerst de tomaten, de knoflook en de sjalotjes te doen dan alle kruiden erover heen en daarna de balsamico en de olijfolie.
  3. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 60 minuten. Ondertussen kun je lekker op de bank een boek gaan lezen ;-)
  4. Na 60 minuten mag de ovenschaal uit de oven. Laat het mengsel even afkoelen.
  5. Doe het mengsel in de blender tot het een egale massa is geworden
  6. Breng in een soeppan de bouillon aan de kook. (ik heb 0,4 liter bouillon gebruikt maar als je van dunne soep houdt kan je natuurlijk altijd meer gebruiken)
  7. Voeg de geblende tomaten toe aan de bouillon. Roer het geheel goed door en klaar is je soep.

Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |