Soep, is altijd een goed idee. Het is een ideale manier om wat extra groenten binnen te krijgen. Heel lekker als lunch al eet ik ook regelmatig een grote kom soep met een volkorenbroodje als avondeten. Vandaag deel ik het recept voor een heerlijke wortelsoep met pittige kikkererwten met je.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
RECEPT: WORTELSOEP + PITTIGE KIKKERERWTEN
Wat heb je nodig voor 2 personen?
Pittige kikkererwten:
- 200 gram kikkererwten (uitgelekt potje)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel kokos- of olijf olie
- peper
- zeezout of Herbimare
- 2 a 3 takjes verse tijm
Wortel soep:
- 600 gram wortels
- 1 grote ui
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels bouillon poeder
- plukje verse peterselie
- peper
- Zeezout of Herbimare
Recept pittige kikkererwten:
- Verwarm de oven op 200 graden en haal de bakplaat eruit. Beleg deze alvast met bakpapier.
- Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel deze goed af met water om ze vervolgens uit te laten lekken of droog te wrijven tussen twee of meerdere keuken papiertjes. Het is de bedoeling dat de kikkererwten goed droog zijn, voordat je ze vermengt met de olie en kruiden.
- Doe de olie, paprika poeder, zeezout, peper en tijm in een schaaltje en roer dit door elkaar. Doe de kikkererwten ook in dit schaaltje en meng, zodat het oliemengsel goed verdeelt is over de kikkererwten.
- Verdeel dit kikkererwten-olie mengsel over de met bakpapier bekleden bakplaat, zodat ze netjes naast elkaar liggen. Bestrooi nog wat extra paprikapoeder en peper over de kikkererwten.
- Plaats dit in het midden van de oven en bak de kikkererwten goudbruin in zo’n 30 min. Hou dit wel goed in de gaten, want elke oven is toch anders en het is niet de bedoeling dat de kikkererwten te donker worden of verbranden.
- Ondertussen dat de kikkererwten in de oven liggen kun je beginnen aan de wortelsoep (zie recept hieronder)
Zodra de kikkererwten klaar zijn kun je ze meteen serveren bij, naast of op de soep!
Recept Wortelsoep:
- Snij de ui en fruit deze in wat kokos of olijfolie in een grote pan.
- Was en/of rasp de wortelen en snij deze en de bleekselderij in stukken. Voeg dit samen met 500ml water bij het gefruite uitje in de pan en breng dit aan de kook. Zet het daarna op een middelmatig vuur.
- Voeg hier de bouillon en kruiden aan toe en laat dit sudderen tot de wortel zacht zijn ongeveer voor 10 minuten.
- Als je net als ik een stevige soep wilt haal dan wat bouillon uit de pan door midden van een mok en pureer met een staafmixer tot een gladde massa of giet het over in een blender om te mixen.
- Proef even of de soep op smaak is en schenk het over in een soepkom. Garneer met lekker veel pittige kikkererwten en nog wat extra peper en een takje tijm.
De wortelsoep met pittige kikkererwten is nu klaar! Bon appétit
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Investeren in een duurzame vakantiewoning - 26/11/2023
- Gemakkelijk duurzaam leven met groene kamerplanten! - 16/11/2023
- Beter leven, beter werken: de kracht van bedrijfscoaching - 14/10/2023
Deze lijkt me echt heerlijk, heb echt een kikkererwtenverslaving momenteel haha. Door de salade, geroosterd uit de oven of in een soepje, heerlijk. Ga deze ook snel maken Andrea :)
Er zijn ergere dingen om aan verslaafd te zijn ;-)
Wat leuk om te horen Dali! Ben erg benieuwd wat je er van vind :-) En jaaaa kikkererwten zo yum!
Ik vin d het mooi om te lezen dat er mensen zijn die ook alles puur koken in plaats van zakje en pakjes. Het recept klinkt heerlijk en met veel groenten erin., daar word een groenteman nou vrolijk van. Zelf verkoop ik verse groenten en fruit, omdat dit een van de belangrijkste dagelijkse dingen zijn die je binnen moet krijgen.