Wanneer het buiten kouder wordt is er niets lekkerder dan het eten van een heerlijk warm soepje. Deze zoete aardappel – paprika soep is zoet, maar door de toevoeging van chili poeder krijgt het toch een beetje meer pit. Wist je dat zoete aardappels hartstikke goed zijn voor je gezondheid? Ze barsten van de goede voedingsstoffen zoals vitamine B, vezels en mineralen. Daarnaast zijn zoete aardappels een bron van langzame koolhydraten, waardoor je voor een langere tijd verzadigd bent. Deze soep kan daarom ook prima gegeten worden als maaltijdsoep, na twee kommetjes heb je zeker genoeg gehad. Door de soep te garneren met paprika, bosui en koriander geef je het nog net wat meer smaak. Probeer de soep eens uit en laat me weten wat je er van vind! De soep bevat geen dierlijke producten is daarom geschikt voor vegans. Wist je dat er heel veel makkelijke vegan recepten op Puur Suzanne te vinden zijn? 

Wat heb je nodig voor een grote pan soep?

  • Staafmixer, grote soeppan
  • 2 middelgrote zoete aardappels (samen ongeveer 1 kg)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 blokjes groenten bouillon
  • 1100 ml water
  • 2 theelepels chili poeder
  • Scheutje kokos- of olijfolie (om in te bakken)

Garnering
(Voor 4 personen)

  • 1 rode paprika
  • 2 bosuitjes
  • Bosje koriander
  • Chili poeder

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui samen met de knoflook goudbruin.
  2. Ondertussen was je de zoete aardappels en snijd je deze in kleine blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes. Doe de zoete aardappel samen met de paprika en ongeveer 1100 ml water in de pan. Zorg dat alle groenten goed onder water staan. Je kunt er altijd later nog wat water uit halen. Laat het op hoog vuur staan tot het water gaat koken, daarna laat je het 15 minuten koken. Kijk na die tijd even of de zoete aardappels al goed zacht zijn. Dit doe je door er met een vork in te prikken.
  3. Haal er daarna ongeveer 200 ml water uit met een maatbeker. Hierdoor wordt de soep straks wat dikker. Voeg de kokosmelk, bouillon blokjes en chili poeder toe en roer het goed door elkaar. Daarna pureer je alles met een staafmixer.

Garneer elk kommetje met ¼ rode paprika (gesneden in blokjes), wat fijngehakte bosui, een klein handje koriander en een snufje chili poeder.

Geniet ervan!

zoete aardappel soep - www.puursuzanne.nl

social

Dalí

Blogt maandelijks over gezonde voeding I Foodcoach bij Zonderzooi Foodcoaching I Blogger op www.zonderzooi.com I Gek op sporten, reizen, avocado’s en pindakaas I Te volgen via Instagram @zonderzooi
social

Latest posts by Dalí (see all)