Zelfgemaakte soep is zoveel lekkerder dan uit een pakje. Ik maak regelmatig soep van de restjes groenten die ik in mijn groentela heb liggen. En zo is ook dit recept ontstaan. Ik had nog een hele bak vol met cherrytomaten. En wist je dat je daar perfect soep mee kan maken? Je krijgt een heerlijke zoete soep. Het is een heerlijke basissoep. Deze soep kun je ook prima invriezen zodat je op de dagen dat je geen zin hebt om te koken toch een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Deze soep is erg lekker met zelfgemaakte croutons of kaasstengels.

Wat heb je nodig voor 4 kleine kommen / 2 grote kommen soep?

blender of staafmixer

  • 500 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 0,5 liter water
  • peper
  • olie

Hoe maak je de soep?

  1. Doe een scheut olie in een soeppan. Bak allereerst de ui en de knoflook aan.Voeg dan de gehalveerde cherrytomaten toe en bak dit zo’n 5 minuten mee. Voeg dan de courgette toe en bak dit nog zo’n twee minuten mee. Doe het water en het bouillonblokje erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  2. Zet het vuur lager en laat het geheel 15 minuten pruttelen, zodat de tomaatjes en de courgette lekker zacht worden.
  3. Doe het soepmengsel in de blender en zet deze aan tot het een mooie egale soep is.
  4. Doe de soep terug in de pan en. Roer het geheel goed door en breng op smaak met een beetje peper. Laat de soep nog even 1 minuut op laag vuur staan. Garneer met verse basilicum.

Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)