Zelfgemaakte soep is zoveel lekkerder dan uit een pakje. Ik maak regelmatig soep van de restjes groenten die ik in mijn groentela heb liggen. En zo is ook dit recept ontstaan. Ik had nog een hele bak vol met cherrytomaten uit mijn eigen moestuin.

En wist je dat je daar perfect soep mee kan maken? Je krijgt een heerlijke zoete soep. Het is een heerlijke basissoep. Deze soep kun je ook prima invriezen zodat je op de dagen dat je geen zin hebt om te koken toch een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Deze soep is erg lekker met zelfgemaakte croutons of kaasstengels.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Soep van cherrytomaten

Wat heb je nodig voor 4 kleine kommen / 2 grote kommen soep?

blender of staafmixer

  • 500 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 0,5 liter water
  • peper
  • olie

Hoe maak je de soep?

  1. Doe een scheut olie in een soeppan. Bak allereerst de ui en de knoflook aan.Voeg dan de gehalveerde cherrytomaten toe en bak dit zo’n 5 minuten mee. Voeg dan de courgette toe en bak dit nog zo’n twee minuten mee. Doe het water en het bouillonblokje erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  2. Zet het vuur lager en laat het geheel 15 minuten pruttelen, zodat de tomaatjes en de courgette lekker zacht worden.
  3. Doe het soepmengsel in de blender en zet deze aan tot het een mooie egale soep is.
  4. Doe de soep terug in de pan en. Roer het geheel goed door en breng op smaak met een beetje peper. Laat de soep nog even 1 minuut op laag vuur staan. Garneer met verse basilicum.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)