Vorige week was ik een paar dagen in Italië. En volgens mij is mijn hoofd nog een beetje in Italië want ik heb alleen maar ideeën voor heerlijke Italiaanse gerechten. Zo bedacht ik om deze heerlijke spaghetti te maken met lekker veel knoflook. Het gerecht is vegetarische maar gemakkelijk vegan te maken als je de parmezaanse kaas vervangt door edelgistvlokken.
Recept: Spaghetti met champignons en knoflook
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 150 gram volkoren spaghetti
- 250 gram kastanje champignons
- 3 tenen knoflook
- 40 ml olijfolie
- peper naar smaak
- 10 gram verse basilicum
- 50 gram parmezaanse kaas of edelgistvlokken
- snufje zout
Hoe maak je de spaghetti?
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar met een snufje zout.
- Snijd ondertussen de champignons, knoflook, en basilicum fijn. En rasp de parmezaanse kaas.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de champignons met een snufje peper. Als de champignons gaar zijn voeg dan de fijngesneden knoflook toe en bak dit voor zo’n 3 minuten toe op laag vuur. Voeg de spaghetti, basilicum en de helft van de kaas toe. Schep dit door elkaar.
- Schep de spaghetti op twee borden en garneer met de overgebleven parmezaanse kaas.
Geniet ervan!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Oh, dit ziet er echt heerlijk uit! Groot pastafan hier. Dus dit ga ik binnenkort proberen