Vandaag deel ik het recept voor spaghetti met kip met jullie. Eén van de eerste recepten op mijn blog was een recept voor spaghetti. Ik noemde het toen spaghetti Goudmijnhof. De foto’s waren niet echt mooi te noemen. Ik haalde daarom onlangs het recept van mijn website af. En dat heb ik geweten. Ik kreeg diverse berichtjes dat jullie het recept misten. Haha oeps! Ik zal eerst nadenken voor ik iets verwijder ;-)  Er zat dus niks anders op dan het recept opnieuw maken en nu wel goede foto’s maken.

In het oude recept gebruikte ik rundergehakt. Ik eet op dit moment geen rund- en varkensvlees meer. Ik eet af en toe nog wel kip. Ik maak in dit recept daarom gebruik van kipgehakt. Dit kun je ook gemakkelijk zelf maken, doe een kipfilet met wat Italiaanse kruiden en een beetje peper in de keukenmachine en maal het fijn tot het kleine stukjes kip zijn.


Wat heb je nodig voor 2/3 personen?

Pan om de spaghetti in te koken, steelpan voor de saus en een koekenpan voor het vlees en de groenten.

  • Volkoren spaghetti (ik gebruik 70 gram per persoon)
  • 200 -300  gram gehakt (kip, rund of vega)
  • 0,5 liter passata (gezeefde tomaten)
  • 1 ui, in blokjes
  • 1/4 courgette, in blokjes
  • 1 groen paprika, in blokjes
  • 100 gram champignons, in stukjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels, balsamico azijn
  • olijfolie om in te bakken
  • peper

Hoe maak je het?

  1. Zorg dat eerst alle groenten gesneden is en zet alvast een pan water op het vuur voor de spaghetti.
  2. Begin dan met het maken van de saus. Doe wat olijfolie in een steelpan, als de olijfolie warm is, voeg dan de knoflook toe. Laat deze heel even bakken. Voeg dan de passata en de Italiaanse kruiden toe. Voeg als laatste de 2 theelepels balsamico azijn toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op laag vuur staan, roer de saus regelmatig door met een pollepel.
  3. Maak de spaghetti klaar zoals aangegeven staat op de verpakking(ik doe altijd een snufje zout bij het kookwater). Na het afgieten is het lekker om nog een paar druppels goede olijfolie erdoor te roeren.
  4. Doe wat olijfolie in de pan, fruit hierin de ui, doe het gehakt erbij en rul het hierna gaar. Voeg dan de groenten toe en bak dit ongeveer nog zo’n 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje peper.
  5. Het gehakt en de saus serveer ik altijd los van elkaar, zodat je zelf de hoeveelheid saus kan bepalen. Als de spaghetti op je bord ligt, strooi je de Parmezaanse kaas erover heen.

Eet smakelijk!

Spaghetti met kip - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)