Vandaag deel ik het recept voor spaghetti met vega kip met jullie. Eén van de eerste recepten op mijn blog was een recept voor spaghetti. De foto’s waren niet echt mooi te noemen. Ik haalde daarom onlangs het recept van mijn website af. En dat heb ik geweten. Ik kreeg diverse berichtjes dat jullie het recept misten. Haha oeps! Ik zal eerst nadenken voor ik iets verwijder ;-) Er zat dus niks anders op dan het recept opnieuw maken en nu wel goede foto’s maken.
In het oude recept gebruikte ik kipgehakt. Ik eet nu zelf al jaren geen vlees meer. Ik maak in dit recept daarom gebruik van stukjes vega kip.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met het recept. Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
Recept: Spaghetti met vegan kip
Wat heb je nodig voor 2/3 personen?
Pan om de spaghetti in te koken, steelpan voor de saus en een koekenpan voor de vegan kip en de groenten.
- Volkoren spaghetti (ik gebruik 70 gram per persoon)
- 200 gram vega kip (voorkeur Vivera)
- 0,4 liter passata (gezeefde tomaten)
- 1 ui, in blokjes
- 1/4 courgette, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 100 gram champignons, in stukjes
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 theelepels, balsamico azijn
- olie of margarine om in te bakken
- peper
- naar smaak edelgistvlokken
Hoe maak je het?
- Zorg dat eerst alle groenten gesneden is en zet alvast een pan water op het vuur voor de spaghetti.
- Begin dan met het maken van de saus. Doe wat olijfolie in een steelpan, als de olijfolie warm is, voeg dan de knoflook toe. Laat deze heel even bakken. Voeg dan de passata en de Italiaanse kruiden toe. Voeg als laatste de 2 theelepels balsamico azijn toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op laag vuur staan, roer de saus regelmatig door met een pollepel.
- Maak de spaghetti klaar zoals aangegeven staat op de verpakking(ik doe altijd een snufje zout bij het kookwater). Na het afgieten is het lekker om nog een paar druppels goede olijfolie erdoor te roeren.
- Doe wat olie in de pan, fruit hierin de ui, voeg de vega kip hieraan toe. Bak deze goed aan. Breng op smaak met een beetje peper. Voeg dan de groenten toe en bak dit ongeveer nog zo’n 5 minuten mee.
- Het groentenmengsel en de saus serveer ik altijd los van elkaar, zodat je zelf de hoeveelheid saus kan bepalen. Als de spaghetti op je bord ligt, strooi je de edelgistvlokken erover heen.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek (nu ook als e-book) met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Klinkt heerlijk!