Door de regen van de afgelopen dagen heb ik zin om binnen te zitten en alleen maar lekkere dingen te bakken. Toen ik een aantal overrijpe bananen in de koelkast tegenkwam was dit natuurlijk het perfecte excuus om een bananenbrood te bakken. Er staan verschillende bananenbroden op Puur Suzanne maar een echt winterse versie ontbrak nog. Maar per vandaag komt daar dus verandering in. Hieronder het recept voor een heerlijk speculaas bananenbrood.
Wat heb je nodig voor een speculaas bananenbrood?
cakeblik,bakpapier, twee kommen en een (hand)mixer
- 65 gram kokosmeel (echt meel en geen snippers)
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 3 eetlepels kokosolie
- theelepel citroensap of appelazijn
- theelepel vanillepoeder of merg van een vanille stokje
- snufje zout
- theelepel baking soda
- 75 gram rozijnen
- twee eetlepels koekkruiden
- 1 eetlepel amandelschaafsel ter garnering
Hoe maak je dit lekkere bananenbrood?
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
- Doe in 1 kom de kokosmeel en meng daarbij het zout, de baking soda, de koekkruiden en de vanille poeder.
- Doe in een andere kom de bananen, de kokosolie, de citroensap en de eieren en mix met een (hand)mixer dit tot een egaal beslag.
- Voeg nu de droge ingrediënten eraan toe en mix nog even door tot het een mooi egaal beslag is.
- Schep de rozijnen er nu door heen.
- Doe nu het beslag in het cakeblik wat bekleed is met bakpapier. Streek de cake mooi glad en garneer met de geschaafde amandelen en druk deze goed aan.
- De cake kan nu de voorverwarmde oven in voor 55 minuten. Als de cake mooi bruin is mag deze uit de oven. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Het kan zijn dat de cake nog wat nattig is. Leg daarom de cake nog even op een bord om goed af te koelen en uit te stomen.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Yes, ik heb alles in huis, dit wordt leuk! Ik ga alleen de rozijnen vervangen voor dadels (ben niet zo’n rozijnen fan).
Klinkt ook heerlijk met dadels :-)
Klinkt goed, ik ga het in het weekend proberen. Je hoort het nog! :)
Ik ben benieuwd :-)
Hi Suzanne, in het weekend lukte het niet, maar vandaag heb ik hem wel gemaakt! Wij vonden het heerlijk.
Alleen de koekkruiden stonden niet bij het maken van het recept, maar dat kwam natuurlijk wel goed. :)
Het smaakt echt lekker! Dank je wel voor het delen van het recept! :)
Oooh wat dom van mij! Super dat het zo lekker is en ik heb gelijk het recept aangepast. Dank je wel Timi!
Kan ik ook amandelmeel gebruiken ipv kokosmeel?
Je kan het niet 1 op 1 vervangen. Kokosmeel en amandelmeel is echt heel anders. Dan zou ik voor deze cake gaan: https://www.puursuzanne.nl/recepten/glutenvrije-speculaascake
Deze lijkt me heeeerlijk! Ga hem maken met Pakjesavond! :)
Jaa doen! Ook lekker met stukjes dadels erdoorheen :-)
Ik heb deze onlangs gemaakt met nog wat gedroogde vruchten erdoorheen (een mengeling van dadels, rozijnen, gedroogde pruimen en vijgen) en het was een succes!
Super om te lezen!