Door de regen van de afgelopen dagen heb ik zin om binnen te zitten en alleen maar lekkere dingen te bakken. Toen ik een aantal overrijpe bananen in de koelkast tegenkwam was dit natuurlijk het perfecte excuus om een bananenbrood te bakken. Er staan verschillende bananenbroden op Puur Suzanne maar een echt winterse versie ontbrak nog. Maar per vandaag komt daar dus verandering in.  Hieronder het recept voor een heerlijk speculaas bananenbrood.

Wat heb je nodig voor een speculaas bananenbrood?

cakeblik,bakpapier, twee kommen en een (hand)mixer

  • 65 gram kokosmeel (echt meel en geen snippers)
  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • theelepel citroensap of appelazijn
  • theelepel vanillepoeder of merg van een vanille stokje
  • snufje zout
  • theelepel baking soda
  • 75 gram rozijnen
  • twee eetlepels koekkruiden
  • 1 eetlepel amandelschaafsel ter garnering

Hoe maak je dit lekkere bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
  2. Doe in 1 kom de kokosmeel en meng daarbij het zout, de baking soda, de koekkruiden en de vanille poeder.
  3. Doe in een andere kom de bananen, de kokosolie, de citroensap en de eieren en mix met een (hand)mixer dit tot een egaal beslag.
  4. Voeg nu de droge ingrediënten eraan toe en mix nog even door tot het een mooi egaal beslag is.
  5. Schep de rozijnen er nu door heen.
  6. Doe nu het beslag in het cakeblik wat bekleed is met bakpapier. Streek de cake mooi glad en garneer met de geschaafde amandelen en druk deze goed aan.
  7. De cake kan nu de voorverwarmde oven in voor 55 minuten. Als de cake mooi bruin is mag deze uit de oven. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Het kan zijn dat de cake nog wat nattig is. Leg daarom de cake nog even op een bord om goed af te koelen en uit te stomen.

speculaas bananenbrood - www.puursuzanne.nl

Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)