Zondag is bakdag. Tijd om weer een lekker bakrecept te delen. Het is alweer veel te lang geleden, dat ik een nieuw bakrecept met jou deelde. In de zomer heb ik altijd iets minder zin om cake en muffins te bakken maar nu de herfst officieel is begonnen, komt mijn zin om te bakken ook zeker weer terug. Heerlijk om ‘s avonds op de bank te zitten met een dekentje, een kop thee en wat lekkers. En deze week waren dat deze heerlijke speculaas muffins. Het recept is van 3 jaar geleden maar stond helemaal verstopt op mijn website en de foto’s waren ook niet zo mooi. Volgens mij maakte ik toen mijn foto’s nog met mijn telefoon. Ik maakte daarom deze week de muffins opnieuw. En dat was echt geen straf. De muffins zijn heerlijk!

En goed om te weten: deze muffins zijn lactose en glutenvrij.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: Speculaas muffins

Wat heb je nodig voor 8 muffins?

  • 150 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen, zorg dat ze goed rijp zijn!
  • 2 biologische eieren of flax egg
  • 5  grote (medjoul) dadels zonder pit, heel fijn gesneden
  • 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanillepoeder (merg van een vanillestokje)
  • Eetlepel citroensap
  • Theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • Eventueel geschaafde amandelen om te garneren.

Hoe maak je deze speculaas muffins?

Mengkom, mixer, muffinblik of muffinvormpjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. En zet op een bakplaat 8 papieren muffinvormpjes klaar. Of vet een muffinblik in met wat olie.
  2. Prak de twee bananen heel fijn. Voeg de eieren of flax egg toe en ga het mixen tot het een egale luchtige massa is geworden. Voeg nu de kokosolie en de citroensap erbij en mix dit ook weer goed door elkaar. Nu kun je de overige ingrediënten er aan toe voegen. Mix het daarna nog twee minuten goed door, zodat alles echt goed gemengd is.
  3. Vul de 8 vormpjes met het beslag en garneer ze eventueel met geschaafde amandelen. Zet de muffins 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze goed afkoelen voordat je ze opeet.

Geniet ervan! 

Speculaas muffins | vegan muffins | Puur Suzanne

Op zoek naar meer vega recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)