Zondag is bakdag. Tijd om weer een lekker bakrecept te delen. Het is alweer veel te lang geleden, dat ik een nieuw bakrecept met jou deelde. In de zomer heb ik altijd iets minder zin om cake en muffins te bakken maar nu de herfst officieel is begonnen, komt mijn zin om te bakken ook zeker weer terug. Heerlijk om ‘s avonds op de bank te zitten met een dekentje, een kop thee en wat lekkers. En deze week waren dat deze heerlijke speculaas muffins. Het recept is van 3 jaar geleden maar stond helemaal verstopt op mijn website en de foto’s waren ook niet zo mooi. Volgens mij maakte ik toen mijn foto’s nog met mijn telefoon. Ik maakte daarom deze week de muffins opnieuw. En dat was echt geen straf. De muffins zijn heerlijk!

En goed om te weten: deze muffins zijn lactose en glutenvrij.

Recept: Speculaas muffins

Wat heb je nodig voor 8 muffins?

  • 150 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen, zorg dat ze goed rijp zijn!
  • 2 biologische eieren
  • 5  grote (medjoul) dadels zonder pit, heel fijn gesneden
  • 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanillepoeder (merg van een vanillestokje)
  • Eetlepel citroensap
  • Theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • Eventueel geschaafde amandelen om te garneren.

Hoe maak je deze speculaas muffins?

Mengkom, mixer, muffinblik of muffinvormpjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. En zet op een bakplaat 8 papieren muffinvormpjes klaar. Of vet een muffinblik in met wat olie.
  2. Prak de twee bananen heel fijn. Voeg de eieren toe en ga het mixen tot het een egale luchtige massa is geworden. Voeg nu de kokosolie en de citroensap erbij en mix dit ook weer goed door elkaar. Nu kun je de overige ingrediënten er aan toe voegen. Mix het daarna nog twee minuten goed door, zodat alles echt goed gemengd is.
  3. Vul de 8 vormpjes met het beslag en garneer ze eventueel met geschaafde amandelen. Zet de muffins 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze goed afkoelen voordat je ze opeet.

Geniet ervan! 

Speculaas muffins

 

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur