Koekjes bakken is een fijne bezigheid nu de dagen korter en kouder worden. Vanmorgen ging ik aan de slag om zelf speculaasjes te maken. Het leek mij leuk om naast de kruidnoten ook een recept voor speculaasjes te hebben, zodat jullie niet in de verleiding komen om de sinterklaas lekkernijen uit de supermarkt mee te nemen. Echt zelfgemaakte speculaas en kruidnoten zijn zoveel lekkerder. Ik bak heel veel suikervrij maar speculaas zonder suiker is echt geen speculaas. Ik hoop dat ik jullie hier niet mee teleurstel. Wel is het natuurlijk zo dat deze speculaas vrij is van gekke toevoegingen omdat ik kies voor alleen maar pure ingrediënten.

Het plan was om dit recept over twee weken te posten maar omdat ik zoveel leuke reacties kreeg op instagram laat ik jullie niet langer wachten. Ach nu kunnen jullie de speculaasjes heel vaak  maken voordat sinterklaas weer uit het land is. Hier is het recept voor de spelt speculaasjes.

 

 

Wat heb je nodig voor +/- 15 koekjes?

bakpapier, mengkom, mixer, oven

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 4 eetlepels speculaas kruiden (te koop in de meeste supermarkten) ongeveer 8 gram.
  • 4 eetlepels palmsuiker
  • snufje zout
  • theelepel baking soda (bakpoeder kan ook, maar gebruik hier wel iets meer van)
  • scheut amandelmelk (sorry heb dit niet afgemeten)
  • paar druppels citroensap
  • geschaafde amandelen ter garnering

Hoe maak je deze speculaas koekjes?

  1.  Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Klop de boter, de amandelmelk en het citroensap met een mixer in een beslag kom tot het een romige mengsel is.
  3. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en mix het tot een egaal beslag is.
  4. Maak kleine hoopjes van het beslag op het bakpapier. Maak deze plat en zorg dat de koekjes maximaal 1 centimeter dik zijn. De koekjes lijken erg klein op het bakpapier maar ze gaan echt nog een flink stuk rijzen in de oven.
  5. Bestrooi de koekjes met wat amandelschaafsel. Gebruik zoveel als jij lekker vindt.
  6. Zet de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven
  7. Laat de koekjes afkoelen en daarna smullen maar.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |