Sinds mei dit jaar ben ik gestopt met vlees eten en in het begin was dat best lastig. Als lunch at ik graag speltcrackers met kipfilet en avocado, een lekker voedzame lunch boordevol langzame koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten. Ik was een beetje aan het experimenteren met eiwitrijke dingen en aangezien elke dag ei eten ook weer niet alles is, kwam ik ineens op dit recept. Of ja, recept kun je het ook nauwelijks noemen want je hebt niet veel nodig. Maar lekker is het zeker!

Tempeh heeft van zichzelf best saaie smaak, daarom is het altijd belangrijk om dit goed op smaak te brengen. Door tempeh te bakken in sojasaus en sambal wordt deze lekker spicy, heerlijk als je wel van een beetje pit houdt. Daarnaast is tempeh top in combinatie met avocado en zorgt de avocado voor een smeuïg geheel. Een beetje koriander erbij en je healthy lunch is klaar om op te eten. Laat je me weten wat je ervan vond?

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

  • 2 spelt crackers
  • 1/2 avocado
  • 50 gram tempeh
  • 1 theelepel sambal oelek
  • Scheutje sojasaus
  • Scheutje olijfolie
  • Paar blaadjes koriander

Hoe maak je het?

  1. Snijd de tempeh in dunne repen en snijd deze repen weer in kleine stukjes.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de tempeh toe. Voeg de sojasaus en sambal toe en hussel door elkaar met een spatel. Bak de tempeh ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Ondertussen kun je vast de avocado doormidden snijden, verdelen over de crackers en met een vork zachtjes pletten.
  4. Verdeel ten slotte de tempeh over de crackers en garneer met verse koriander.

Eet smakelijk!

Spicy tempeh crackers - www.puursuzanne.nl - vega en vegan broodbeleg

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social