Vandaag deel ik een super lekker en verrassend stamppot recept met je. Als je mij al langer volgt weet je dat ik niet echt dol ben op de traditionele stamppot recepten. Er is niks mis met de ouderwetse stamppot maar ik hou er gewoon niet zo van. Ik maak liever een originele stamppot zonder rookworst. De variant die ik vandaag met jullie deel is een stamppot met een Italiaanse twist naast de zoete aardappel heb ik er rucola, gedroogde tomaten en feta aan toegevoegd. Het is een heerlijke lichte stamppot geworden.

Deze weken zijn er stamppot weken bij Lidl. En toen mij gevraagd werd, om mijn favoriete recept te delen hoefde ik niet lang te twijfelen. Ik wist dat ik deze stamppot met feta en rucola zou worden. De stamppot is heerlijk licht. De puree maak ik romig door er een scheutje plantaardige melk aan toe te voegen.

Deze weken zijn er extra producten in het assortiment bij Lidl, om je stamppot nog lekkerder te maken. Wat dacht je van stamppot groentemixen, notenmixen, kant en klare puree’s in de varianten knolsederij, pompoen en pastinaak? En heb je helemaal geen zin om te koken kun je er zelfs een heerlijke kant en klare stamppot halen.

Recept: Stamppot met feta en rucola

Wat heb je nodig?

  • 500- 600 gram zoete aardappel
  • 100 gram feta (op kruidenolie)
  • 10 gedroogde tomaten (op kruidenolie)
  • 30 gram ongezouten walnoten
  • 50 gram rucola
  • scheutje (plantaardige) melk
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze stamppot?

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Breng ze in ruim water aan de kook met een klein beetje zout. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten tot deze zacht zijn.
  2. Na 15 minuten giet je de aardappelen af. Bewaar wel een klein beetje kookvocht. Stamp de aardappelen fijn met een beetje kookvocht en een scheut (plantaardige) melk. Zorg dat het lekker smeuïg is. Breng de aardappelen op smaak met een beetje peper en zout.
  3. Snijd de gedroogde tomaten, in klein stukjes.
  4. Meng nu de feta blokjes, de gedroogde tomaten en een eetlepel van de olie van de tomaten door de aardappelpuree.
  5. Meng nu de rucola erdoor heen. Verdeel de stamppot over twee borden en verkruimel de walnoten over de borden heen.

Eet smakelijk!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Lidl. Lees hier mijn disclaimer.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)