Het voordeel van foodblogger zijn is dat je op de leukste plekken komt en nieuwe producten mag testen. Zo was ik vorige week door Foodies Magazine uitgenodigd om te komen lunchen bij de Meesterproef in Nijmegen. Tijdens de lunch mocht ik een nieuw product te proeven: gemarineerde en gepekelde paddenstoelen.

Korea Green Mushroom Park gaat binnenkort dit nieuw product op de Nederlandse markt introduceren. De bedoeling van deze lunch was dat ik, en nog een heleboel andere genodigden, kennismaakte met dit nieuwe product en dat we onze mening hierover gaven. Ik vond de champignons heerlijk en een echte smaakmaker in de gerechten. Toen ik de gemarineerde champignons met sojasaus proefde wist ik gelijk dat dit de perfecte vega vervanging van spekjes zou zijn.

Ik besloot daarom thuis gelijk aan de slag te gaan met een heerlijke stamppot met spinazie en als garnering de Koreaanse champignons.

Ik ben benieuwd of je deze gemarineerde champignons ook zou willen proberen en in welk gerecht jij ze zou gebruiken?

Recept: Stamppot met spinazie en champignons

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 500 gram aardappelen
 • 200 gram spinazie
 • 1 kleine ui
 • snufje zout
 • peper naar smaak
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels gemarineerde champignons in sojasaus

Hoe maak je deze stamppot?

 1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook de aardappelen in water met een snufje zout in zo’n 20 minuten gaar.
 2. Snijd de ui fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui hierin aan. Voeg de spinazie toe en meng dit met de ui. Verwarm de spinazie tot het het is geslonken.
 3. Giet de aardappelen af en bewaar een heel klein beetje kookvocht. Stamp de aardappelen met een beetje kookvocht en een flinke scheut olijfolie. Tot het lekker smeuïg is. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout. Schep nu de spinazie erdoorheen.
 4. Verdeel de stamppot over twee borden en garneer elk bord met een eetlepel gemarineerde champignons.

Eet smakelijk!

Stamppot met spinazie en champignons - www.puursuzanne.nl
 

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Greenco. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)