Stoofperen horen bij de kerst. Elk jaar maak ik wel een pan stoofperen voor bij het kerstdiner. Heerlijk als bijgerecht. Wist je dat stoofperen ook echt heerlijk zijn in combinatie met vanille-ijs. Echt een superlekker nagerecht. Ja, het is heel makkelijk te maken. Ik kies zelf voor het vegan vanille-ijs van Hertog te koop bij de meeste grote supermarkten.

Ik wil hiermee laten zien dat het echt allemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Kerst gaat toch om samen zijn? En het gezellig hebben met elkaar? En stress hoort daar zeker niet bij.

De stoofperen kun je op kerstochtend al koken. En ‘s avonds rooster je even de amandelen en schep je er een bolletje ijs bij. Hoe je stoofperen maakt vind je hier. Snijd ze alleen niet in stukken maar schil de stoofperen en laat de stoofperen heel zodat het er mooier uit ziet op het bordje.

Heb je niet genoeg bordjes in je kast staan? Kijk dan eens bij de kringloop voor dessert bordjes. Veel goedkoper en je vindt vaak de mooiste exemplaren. Ook leuk om verschillende bordjes met elkaar te combineren.

Recept: Stoofperen met vanille-ijs

Wat heb je nodig voor 8 toetjes?

  • 8 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • vanille ijs, ik kies zelf voor het vegan vanille ijs van Hertog.
  • 50 gram geschaafde amandelen

Hoe maak je dit toetje met stoofperen?

  1. Kook eerst de peren volgens dit recept. Let op snijd de peren niet in stukken.
  2. Als de peren klaar zijn laat deze dan goed afkoelen.
  3. Rooster nu de geschaafde amandelen in een koekenpan op laag vuur. Hier heb je geen olie voor nodig.
  4. Doe op elk bordje een peer, een bolletje vanille ijs en garneer daarna met een eetlepel geschaafde amandelen.

Op een smakelijke kerst!

Toetje met stoofperen - www.puursuzanne.nl

Bekijk hier de andere kerstrecepten

Op zoek naar meer vega recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)