Afgelopen zomer hebben Ellen en ik heerlijk gegeten bij een strandtent. Onder andere een bun met pulled jackfruit. Wij dachten allebei dat kunnen wij thuis nooit zelf maken. Maar niets is minder waar. Sinds een aantal weken proberen wij op zondag nieuwe gerechten uit. Zo ook deze taco’s met pulled jackfruit, wat dus helemaal niet zo moeilijk te maken is. Naast dat het super lekker is, staat het dus ook zo op tafel.

Recept: Taco’s met pulled jackfruit

Wat heb je nodig voor 6 mini taco’s met pulled jackfruit?

  • 6 mini wraps
  • 200 gesneden kool
  • 1 grote wortel of 150 gram geraspte wortel
  • 150 gram mais
  • rode peper
  • 1 blik jackfruit
  • 100 ml remia bbq saus
  • sjalot
  • teentje knoflook
  • klein beetje olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  1. Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel deze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen uit elkaar.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Snijd de helft van de peper fijn en de andere helft in kleine ringetjes.
  4. Verhit de olie in de pan.
  5. Fruit hierin de ui en knoflook.
  6. Voeg hier de jackfruit aan toe samen met de fijngesneden peper (niet de ringetjes).
  7. Voeg nu de bbq saus toe.
  8. Meng dit goed en zet het ca 1o minuten op een laag vuur.
  9. Rasp de wortel.
  10. Leg op de wrap de koolsla, de geraspte wortel en het jackfruit mengsel.
  11. Garneer af met mais en wat peper. Mocht je dit te pittig vinden kun je de peper weglaten.

Eet smakelijk!

pulled jackfruit taco | vegan avond eten | vegan diner | lunch | puur Suzanne

Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)