De zomer is nu echt begonnen. Het ziet er naar uit dat we de komende weken nog super mooi weer krijgen. Heerlijk om aan het einde van een zomerdag te barbecueën. Veel mensen denken bij BBQ direct aan vlees, stokbrood en pindasaus. En dat is natuurlijk heel erg lekker maar ik schrik altijd van de hoeveelheden vlees die er tijdens zo’n avondje worden gegeten.
Het is helemaal niet nodig om zoveel vlees te eten er zijn namelijk zoveel lekkere alternatieven. Ik maak zelf regelmatig groentespiesen. Maar wist je dat je ook hele lekkere spiesjes kan maken met tempé? Vandaag deel ik het recept met jullie. Dit recept komt uit het boek Vegan Smaaksouvenirs. Een mooi, inspirerend en praktisch kookboek met plantaardige recepten.
Recept: tempé saté met Indonesische pindasaus
Wat heb je nodig voor 2 personen?
satéstokjes, geweekt in water
saté
- 200 gram tempé
- 1 sjalotje, gepeld
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
pindasaus
- kokosolie of andere olie om in te bakken
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- ¼ cup / 60 gram pindakaas
- 1 cup / 250 ml water
- 2 eetlepels kokosmelk
- 2 eetlepels tamari
- 2 theelepels geraspte gember
- snuf cayennepeper
Hoe maak je de tempé saté?
- Snijd de tempé in kleine blokjes en de sjalot en knoflook fijn. Meng de ketjap, knoflook, gember- en chilipoeder door elkaar en marineer de tempé minimaal een kwartier. Rijg de tempé daarna aan satéstokjes. (4 blokjes per stokje)
- Maak ondertussen de pindasaus. Verwarm een beetje olie in een klein pannetje en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten.
- Voeg nu de pindakaas, water,kokosmelk, tamari, gember en cayennepeper toe. Verwarm op laag vuur en blijf goed roeren totdat een egale saus ontstaat. Als de saus te dik wordt voeg dan een scheutje water toe.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grillpan en bak de saté in zo’n 3 minuten per kant goudbruin. Serveer met de pindasaus. Ook erg lekker in combinatie met deze bloemkool nasi.
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023