Vorige maand deelde ik het recept voor sticky tempeh met jullie. Het is van de meest bekeken recepten op mijn blog. En heb aardig wat foto’s ontvangen van jullie dat jullie het gemaakt hebben. Superleuk! Als je net als ik dol bent op tempeh wordt je ook blij van het recept dat ik vandaag met je deel: Tempeh-met-hoisinsaus.

Dit recept komt uit het boek: Chinese Takeaway Veggie Het logische vervolg op ‘Chinese Takeaway’ voor alle liefhebbers van de Chinese keuken, maar die minder vlees en vis willen eten, is er! Chinezen eten alles (zegt men), dus ook heel veel gerechten zonder vlees of vis. Chef-kok en BBC-presentator Kwoklyn Wan geeft je met ‘Chinese Takeaway Veggie’ de meest populaire vegetarische Chinese gerechten die in een handomdraai te maken zijn.

In ‘Chinese Takeaway Veggie’ staan meer dan 70 recepten voor geurige soepen, voor-, hoofd- en bijgerechten, dumplings en sauzen. Heel veel recepten zijn zelf vegan. Als ze dat niet zijn dan staat er een vegan-optie bij!  Leer echt lekkere gerechten maken met tofu en tempeh. Heel veel mensen vinden dat nog ingewikkeld maar dat is het niet. Ook staan er heerlijke recepten in voor sauzen, dips en Chinees tafelzuur.

Ben je net als ik dol op de Chinese keuken? Dan mag Chinese Takeaway Veggie zeker niet ontbreken in jouw kookboeken collectie.

Chinese Takeaway Veggie_

Recept: Tempeh-met-hoisinsaus

Wat heb je nodig voor 2 -3 personen?

  • 340 gram tempeh
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el geraspte gemberwortel
  • 75 ml hoisinsaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaad, eventueel geroosterd
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes

Hoe maak je het? 

  1. Halveer het blok tempeh en snijd de tempeh in blokjes.
  2. Zet een pan op het vuur en verhit hierin 2 eetlepels zonnebloemolie. De olie moet echt goed heet worden.
  3. Doe de stukken tempeh erin en bak het aan beide kanten tot het lichtbruin is. Haal de tempeh uit de pan en doe dit in een kom. Maak de pan schoon met keukenpapier.
  4. Zet de pan waarin je de tempeh hebt gebakken opnieuw op het vuur. Doe daarin 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak daarin een halve minuut de gember en de knoflook aan. Voeg de gebakken tempeh en de hoisinsaus toe en roerbak zo’n 3 minuten.
  5. Schep de gebakken tempeh in een kom. Besprenkel met sesamolie en bestrooi met het sesamzaad en de bosui.

Geniet ervan!

Lekker met rijst, boontjes en zoetzure groenten.

Tempeh hoisin saus

Bestel Chinese Takeaway Veggie gemakkelijk en snel online! 

Latest posts by Suzanne (see all)